Вътрешна отскочна пружина в амортисьорите

15 януари 2021, 7:00

KYB отговаря на някои често задавани въпроси

„Защо някои амортисьори на KYB са по-къси от оригиналните?“

Това се дължи на наличието на „отскочна пружина”. По време на първата фаза на масово производство на автомобил, конструкцията на OE амортисьорите често съдържат отскочна пружина. По този начин амортисьорите на KYB са точно съвпадащи с този първоначален дизайн.

След първоначалната фаза на масово производство е известно, че някои производители на превозни средства премахват отскочната пружина за намаляване на разходите. Това означава, че при сравняване на нов OE амортисьор с KYB амортисьор, ще има забележима разлика в дължината на буталния прът – понякога до 50 мм. Това може да се случи и при сравняване на aмортисьор KYB с по-евтина марка, който не съдържа отскочна пружина за повишаване на производителността.

Заслужава да се отбележи, че дължината на буталото не оказва влияние върху височината на движение на превозното средство, това се определяот височината на пружината.

„Какво прави отскочната пружина?“

Това е метална пружина, поставена около основата на буталния прът вътре в корпуса на амортисьора. Предназначението на отскочната пружина е да предпази от потенциални повреди от пълното удължаване на буталния прът.

Това също добавя стабилност при завиване и допълнителна устойчивост в моменти на повишено накланяне на автомобила, повишаване на комфорта и безопасността.

Наличието на отскочната пружина прави почти невъзможно ръчното пълно изтегляне на буталния прът от извън корпуса на амортисьора. Ето защо има забележима разлика между амортисьорите с пружина и тези без.

„При прехвърляне на компресираната спирална пружина и монтажния комплект към новия амортисьор, резбовата шпилка не преминава достатъчно за монтажа ”

При някои приложения е необходимо леко да повдигнете буталото за да монтирате тампоните на амортисьора. На пазара има и инструменти за подпомагане на монтирането на амортисьорите, които имат отскочна пружина.

Те достатъчно компресират вътрешната отскочна пружина за да може да се удължи буталния прът до необходимата дължина, за да може да завие горната гайка правилно.

Внимавайте да не докосвате буталния прът с клещи / тръбен ключ, тъй като ще го повредите и ще доведе до протичане на уплътнението.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!