Continental печели най-високи оценки при теста на летни гуми за 2021 г. от водещи автомобилни клубове

3 април 2021, 8:12

Гумите Continental PremiumContact 6 отпразнуваха два финала върху победния подиум в последния сравнителен тест на летни гуми, проведен от германския автомобилен клуб ADAC, австрийския ÖAMTC и швейцарския TCS.

Както ADAC, така и ÖAMTC присъдиха на гумата впечатляваща оценка от 2.2. Прекият сравнителен тест включваше 15 летни гуми с размер 205/55 R16 V и донесе следните похвали от екипа на ADAC: „Continental PremiumContact 6 се класира сред най-добрите гуми за спиране на сухи настилки. Тя позволи на тестовия автомобил да бъде управляван преди всичко с голяма точност и предложи висока степен на ефективност. Гумата на Continental отбеляза също най-добрите резултати на мокра настилка сред всички кандидати. Късият спирачен път, който гумата постигаше върху бетон, беше особено впечатляващ, но освен това тя беше и един от отличилите се първенци на асфалт. Що се отнася до управляемостта върху мокри настилки, нищо не би могло да я победи. Изключително високите нива на сцепление и забележителната контролируемост й донесоха най-високи оценки за управление.“ ADAC също даде на гумата блестящи отзиви в ревюто след теста, включващ 17 други модела с размер 225/50 R17 Y: „Continental PremiumContact 6 се откроява с оценки над средните във всички области. Гумата предлага много висока степен на безопасност върху сухи и мокри настилки, като нейното прецизно управление е особено забележително.“ Тестовото превозно средство за 16-инчови гуми беше Golf VII, докато експертите избраха Audi A4 Avant за теста на 17-инчовите гуми.

PremiumContact™ 6

Още добри новини за Continental дойдоха с резултатите, публикувани в теста от другите марки на Групата. Например Semperit Speed-Life 3 в размер 205/55 R16 V също спечели обща оценка „добър“ и получи следното мнение от тестващите специалисти: „Semperit Speed-Life 3 демонстрира отличен баланс. На сухи настилки тя впечатли с високите си нива на прецизност и къс спирачен път. Дори при високи температури на гумите производителността спадна съвсем малко.“ В тестовата гама присъстваше също моделът Uniroyal RainSport 5, който спечели обща оценка „задоволителен“.

Въпреки че ÖAMTC и TCS се съгласяваха с ADAC в своите оценки за гумите, определени разлики в тежестта на индивидуалните елементи на теста означаваха, че има разлики в крайните оценки, които те бяха присъдили. Например гумите Continental PremiumContact 6 и Semperit Speed-Life 3 с размер 205/55 R16 V получиха обща оценка „силно препоръчани“ от ÖAMTC и TCS, докато Uniroyal RainSport 5 бяха оценени като „препоръчани“.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!