Технологията AquaBlade™ за Афтърмаркет сегмент – нови чистачки за автобуси

7 април 2021, 13:13

Valeo разширява своята гама от иновативни чистачки AquaBlade™ за следпродажбения пазар. Бяха пуснати продукти с търговската марка SWF за автобуси от моделите Setra Kässbohrer and Mercedes-Benz.

Технологията AquaBlade™ на следпродажбения пазар

AquaBlade™ е иновативно решение, базирано на прецизно напръскване на течността върху повърхността на предното стъкло на автомобила, което се постига чрез инкорпориране на дюзите на пръскачките в перото на чистачките. Избърсването на предното стъкло е по-бързо и по-равномерно в сравнение с това при конвенционалните чистачки. Качеството също така не зависи от скоростта на движение.

Експлоатационните характеристики на чистачките AquaBlade™ са доказани чрез многобройни изпитвания, проведени от Германския институт Fraunhofer. Доказано е, че AquaBlade™ осигурява реакция на водача, по-бърза с 0.315 секунди в сравнение с традиционните чистачки. На практика, това означава намаляване на спирачния път при 50 км/ч с 4 метра, което съответства на ширината на една пешеходна пътека.

Технологията AquaBlade™ дебютира като оригинално оборудване за премиум пътнически автомобили. С течение на времето, тя започва да се прилага и в други видове превозни средства, а наскоро се появи и на следпродажбения пазар под марките Valeo и SWF. Valeo изчислява, че вече съществуват повече от един милион чистачки AquaBlade™ по пътищата в Европа.

Нови продукти от серията SWF – AquaBlade™ за автобуси

След успеха си на пазара на пътническите автомобили, Valeo реши да въведе технологията AquaBlade™ и в секторите на търговските превозни средства и автобусите. Новите чистачки AquaBlade™, предназначени за автобуси Setra и Mercedes-Benz, току-що дебютираха на следпродажбения пазар. Това са точно същите продукти, която компанията доставя за първичен монтаж на тези превозни средства.

Новите чистачки AquaBlade™ са специфицирани за:

  • Setra Kässbohrer ComfortClass и TopClass
  • Mercedes Benz Citaro

Ефективната система за разпределение на течността за миене на предното стъкло повишава безопасността при шофиране в трудни метеорологични условия. Това е изключително важно при превозни средства, използвани за превоз на хора. Чистачките AquaBlade™ осигуряват мигновено почистване на предното стъкло, а по този начин подобряват и видимостта на водача. Те са също така надеждно допълнение към системите за безопасност на превозното средство. При много от превозните средства от най-ново поколение, камерите и сензорите на системите в помощ на водача са разположени в горната част на предното стъкло. Потокът на течността от традиционните пръскачки често не ги достига, особено при по-високи скорости. Чрез използване на AquaBlade™ се елиминира проблемът с ограничената видимост на камерите и сензорите.

 

VS – Wiper Systems SWF Trucks AquaBlade Wiper Blade Bus AQB Generic Artwork.png

 

Свали

 

VS – Wiper Systems SWF Trucks AquaBlade Wiper Blade Bus AQB 1000mm 132003 packaging 001.png

 

Свали

 

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!