Ford S-MAX: датчикът за дъжд не управлява настройката на чистачките

21 април 2021, 9:22

Механиците са срещнали проблем с датчика за дъжд във Ford S-MAX. Решението на проблема ни представят специалистите от фирма Autodata.

Имаме проблем с диагностицирането на системата чистачки на предното стъкло в автомобил Ford S-MAX от 2013 година. Чистачките не работят в позиция 1 на мултифункционалния превключвател. Направихме основни проверки на окабеляването и захранващото напрежение, но не можахме да открием причината за проблема. Не сме сигурни, дали причината за повредата е мултифункционалният превключвател или двигателят на чистачките. Моля, помогнете.

Отговор: Според нас въпросният автомобил е оборудван с датчик за дъжд и тази зона трябва да бъде проучена. Функцията на датчика за дъжд не работи, тъй като монтажната платка се е отделила от предното стъкло. Извадете датчика за дъжд от монтажната платка. Почистете старателно монтажната платка за датчика за дъжд и предното стъкло. Нанесете подходящо лепило върху посочената зона (фиг. 1.1.). Монтирайте платката за датчика за дъжд върху предното стъкло. Лепилото трябва да изсъхне напълно, преди датчикът за дъжд да бъде монтиран обратно. След монтирането на датчика проверете действието му.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!