Липса на мощност в Mini Clubman

13 ноември 2021, 14:08

Собственик на MINI Clubman се оплаква от липса на мощност и светещ предупредителен индикатор за неизправност на двигателя. За решаването на проблема помагат специалистите на фирма Autodata.

В автомобила на наш клиент от марка Mini Clubman от 2017 г. с дизелов двигател 2.0 има проблем с липсата на мощност на двигателя, свети и предупредителния индикатор за неизправност на двигателя. В паметта на компютъра се съхраняват кодове за грешки 244C и 27F1. Проверихме елементите, посочени от кодовете за грешки, но не успяхме да намерим решение на неизправността. Имате ли някакви идеи?

 Отговор: Да, описаният проблем се среща при няколко модела Mini с кодове на двигателя B47 D20B и B47 C20B и произведени в периода 11.2017-09.2018. Неизправността е причинена от огънати или притиснати вакуумни маркучи за клапана за регулиране на налягането на турбокомпресора и клапана на системата за рециркулация на отработените газове. Проверете вакуумните маркучи на системата за регулиране за запушване (фиг. 1.1.). При необходимост сменете вакуумните маркучи. Изтрийте кодовете за грешки и направете пробно шофиране, за да проверите дали проблемът е решен.

 

 

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!