Suzuki Vitara: резонанс и странни шумове в задната част на автомобила по време на движение.

12 февруари 2022, 8:44

Механиците срещнаха странен проблем в автомобила Suzuki Vitara. Решението на проблема ни представят специалистите от фирма Autodata.

Един от нашите клиенти, собственик на автомобил Suzuki Vitara от 2016 г., се оплаква от вибрации и необичайни шумове от задната част на автомобила по време на движение. Проверихме визуално шасито на автомобила, но не открихме дефекти. Предполагаме, че има повреда на задния диференциал, но не искаме да го сменяме, тъй като това е скъпа част. Други собственици на Suzuki Vitara съобщавали ли са преди за подобни шумове?

Отговор: Да, вече сме срещали проблема, описан по-горе при моделите Vitara със задвижване на четирите колела. Причината за резонанса и шума е неадекватна конструкция на рамото за монтаж на задния диференциал. Ново рамо за монтаж на заден диференциал и гасител на усукващи вибрации могат да бъдат закупени в отдела за резервни части Suzuki и те са абсолютно необходими за отстраняване на този проблем. Демонтирайте и изхвърлете рамото за монтаж на задния диференциал. Поставете гасителя на усукващи вибрации върху новото рамо за монтаж на задния диференциал и затегнете закрепващата гайка с правилния момент на затягане 18-28 Nm (фиг. 1.1.). Монтирайте новото рамо за монтаж на задния диференциал по обратен ред на отстраняването. Направете тестово шофиране, за да се уверите, че проблемът е отстранен.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!