Ford S-MAX: ограничена работа на дюзата на пръскалката за миене на предното стъкло

4 май 2022, 12:48

Фирма Autodata води ръководството Autodocta, в което представя решения на често срещани автомобилни проблеми, които са трудни за диагностициране. Този път обсъжданият проблем  е дефект в пръскалките за миене на предното стъкло на Ford S-MAX.

В рамките на технически преглед в нашия сервиз пристигна Ford S-Max от 2015 г., чийто собственик се оплаква от проблем с точността на дюзата за миене на предното стъкло. Изходният накрайник на пръскалката за миене на предното стъкло не може да се регулира, така че монтирахме нова пръскалка за миене на предното стъкло, но проблемът все още продължава. Чували ли сте вече за този проблем? 

Отговор: Да, вече сме срещали този проблем при моделите S-MAX. Неизправността е причинена от неправилна настройка на пръскалката за миене на предното стъкло. Отстранете частично дефлектора на предното стъкло, за да получите достъп до пръскалката за миене на предното стъкло. Отстранете пръскалката за миене на предното стъкло, но я оставете в позиция за монтаж. Нарежете подложката от пяна, която е налична в отдел за резервни части за Ford, на парчета с дължина 10 мм. Поставете подложката от пяна между задната част на пръскалката за миене на предното стъкло и дефлектора на предното стъкло (фиг. 1.1.). Монтирайте пръскалката за миене на предното стъкло и дефлектора на предното стъкло. Отстранете излишната подложка от пяна. След като ремонтът приключи, проверете работата на системата за миене на предното стъкло, за да се уверите, че проблемът е отстранен.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!