Clarios изгради хладилна камера за тестване на акумулатори

17 февруари 2023, 11:11

Clarios разширява своя хановерски център за изследователска и развойна дейност. Към тестовото оборудване е добавена хладилна камера, която е част от вече работещата лаборатория за изследване на превозни средства. Две превозни средства могат да бъдат охладени до -40 ° C в камерата, за да се тества издръжливостта на нови и стари акумулатори. Тези тестове са предназначени за анализ и увеличаване на стартовия капацитет на акумулатора при изключително ниски температури.

Лабораторията за изследване на превозни средства и хладилната камера принадлежат на техническия отдел и се използват за разработване и подобряване на продукта. Тук е наблегнато върху взаимодействието на акумулатора с електрониката на цялото превозно средство – независимо дали се задвижва от двигател с вътрешно горене или електрически мотор с акумулатор. Акумулатор от 12 V също е от голямо значение за електрическото превозно средство. Литиево-йонен акумулатор с високо напрежение захранва задвижващата система, докато акумулатори от нарастващата оферта xEV Clarios захранват вътрешната 12-волтова електрическа система, включително ключови функции за захранване и безопасност.

Лабораторията на Clarios извършва и тестове, поръчани от OEM клиенти. Единият от тях е наблюдение на ефективността на акумулатора при запалване на двигателя в конкретно превозно средство през целия му експлоатационен живот. По време на този тест акумулаторите се подлагат на изкуствено остаряване. Симулират се различни цикли на живот, както и маршрути на дълги и къси разстояния в зависимост от профила на използване. Задълбочените тестове на всички възможности на акумулатора помагат при избора на правилния акумулатор за нуждите на дадено превозно средство.

Хладилна камера и лаборатория – нова инвестиция в Хановер

Хладилната камера и лабораторията за системи за окабеляване ще обслужват не само централата в Хановер, но благодарение на тясно свързаната глобална мрежа от изследователски и развойни центрове Clarios ще позволят изпълнението на проекти в цяла Европа, както и в САЩ и Китай. Продължителността на теста зависи от проекта и може да варира от една ден до две години. Служителите тестват реакциите на акумулатора при различни условия. Измерванията често се правят на място при реални условия в продължение на няколко години.

– Ние не се смятаме само за производител, но също така се опитваме активно да подкрепяме нашите клиенти и да ги съветваме като доставчик на технически решения и компетенции, казва Маркус Хох, ръководител на лабораторията за изпитване на автомобили Clarios в Хановер.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!