Решения на Blue Print: смяна на спукан капак на корпуса на масления филтър

18 август 2023, 9:01

Много модели автомобили Mercedes имат еднакъв капак на корпуса на масления филтър. Случва се износеният материал да се спука при смяна на филтърния елемент на масления филтър. Какво да правим в такъв случай? Решението е представено от специалисти на Blue Print.

Спукан капак на корпуса на масления филтър в Mercedes – какво да правим?

Проблем

Когато сменяте елемента на масления филтър като част от рутинното сервизно обслужване, капакът на корпуса на масления филтър може да се спука. В този случай тръбата, фиксираща позицията на филтърния елемент, се счупва и остава вътре в корпуса.

Причина

След много часове работа и постоянно излагане на температурни промени и вибрации във фабрично монтирания капак на масления филтър, пластмасовата тръба, задържаща филтърния елемент, става крехка и се счупва.

Решение

  • Извадете филтърния елемент и фиксиращата  тръба, отчупена от капака от корпуса на масления филтър.
  • Отстранете всички счупени части и излишното двигателно масло от вътрешността на корпуса на масления филтър. Сменете капака на масления филтър с нов елемент Blue Print ADBP990016 (доставен с уплътнителни пръстени o-ring) и монтирайте нов филтърен елемент ADU172101.
  • Намажете уплътненията с двигателно масло и затегнете капака на масления филтър с препоръчителния въртящ момент от 25 Nm

За повече техническа информация посетете partsfinder.bilsteingroup.com

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!