ПРОВЕРКА НА КОЛИЧЕСТВОТО И КАЧЕСТВОТО ПРИ СМЯНА НА КОМПРЕСОР

7 септември 2023, 8:00

ПРЕДИ СМЯНА НА КОМПРЕСОР

Първото нещо е да се уверите, че системата съдържа правилното количество, качество и вид масло и охлаждаща течност. Преди всяка интервенция и за оценка на качеството на сместа от масло и хладилен агент в климатичната система, препоръчваме да използвате нашия диагностичен инструмент SightGlass (реф. 38807 за R-134a и реф. 38809 за R-1234yf)

РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА МАСЛОТО В КЛИМАТИЧНАТА СИСТЕМА

СТЪПКИ, КОИТО ДА СЛЕДВАТЕ В ЗАВИСИМОСТ ОТ НАМЕСАТА В КЛИМАТИЧНАТА СИСТЕМА

С ПОЧИСТВАНЕ НА ВЕРИГАТА:

  • Проверете общото количество масло и хладилен агент във веригата (според данните на производителя и QR кода в таблицата), ако има монтирани допълнителни компоненти, като например двоен изпарител (заден изпарител, таван)
  • Проверете/измерете количеството ново компресорно масло. Може да се наложи добавяне/отстраняване на маслото в компресора за неговия монтаж. Трябва да се използва препоръчаното от производителя масло.

БЕЗ ПОЧИСТВАНЕ НА ВЕРИГИ:

  • Проверете/измерете количеството остатъчно масло от сменения компресор.
  • Проверете/измерете количеството масло на новия компресор
  • Добавете към новия компресор същото количество, източено от сменения компресор. По този начин ще избегнем превишаване на максималното количество масло във веригата (хидравлично блокиране поради излишно масло).
  • В случай на подмяна на няколко компонента на веригата, ще добавим пропорционалната част от маслото, която е прикрепена към графиката (1). Можете да проверите количествата масло и охлаждаща течност според модела, като използвате данните на производителя и QR кода в таблицата.

Ако няма масло в стария компресор или има съмнения относно количеството, почистете го и следвайте стъпките “С, почистване на веригата”

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!