Mototechnika представя продуктите си в Италия, България и Литва.

24 октомври 2023, 11:45

Полският производител на компоненти за кормилно управление и окачване за пътнически автомобили и автомобили за доставка на стоки навлиза на нови чуждестранни пазари със своята оферта. Продуктите на Mototechnika вече ще бъдат достъпни за клиенти в Италия, България и Литва. Представителите на компанията подчертават, че това е следващата стъпка от последователното прилагане на стратегията за развитие.

„Произвеждаме автомобилни части повече от 40 години. През последното десетилетие направихме същински технологичен скок, увеличавайки значително производствения си капацитет. Преди всичко това означава увеличаване на списъка с продукти. Към момента той включва близо 1000, като всеки месец се въвеждат още 30. Офертата отговаря на нуждите на около 80% от европейския автомобилен парк. Освен това каталогът включва и части за сравнително нови автомобили, пуснати на пазара преди около три години“ – казва Себастиан Тирак, директор по продажбите. „Постепенно затвърждаваме позицията си в Полша, където продуктите ни се предлагат в национални търговски мрежи, но работим усилено и за увеличаване на присъствието ни в други европейски държави. След успешното ни навлизане на украинския пазар, въвеждаме нашите предложения и в Италия, България и Литва, като вече е планирано по-нататъшно разрастване.“ – добавя Себастиан Тирак.

Всички части, предлагани от Mototechnika, включително стабилизиращи връзки, съединения, шарнири, шарнирни накрайници и носачи, са произведени в полски заводи. Компанията разполага със собствена ковачница, цех за ковашко-пресова дейност и парк от съвременни металорежещи машини с ЦПУ. От 2018 г. производителят използва система за планиране на ресурсите на предприятието (ERP) за оптимизиране на планирането на производството, както и управлението на инвентара и склада. Mototechnika си сътрудничи с полски изследователски институти, разработвайки наред с други неща иновативни технологии за коване на алуминий, термохимична обработка на режещи инструменти и формоване на пластмаса.

„Ние доставяме висококачествени продукти на атрактивни цени. По отношение на издръжливостта, частите, които произвеждаме, са равносилни, а понякога дори превъзхождат фабрично монтираните компоненти. Това е така, защото ние не се опитваме да ги „смалим“ на всяка цена, както производителите на оригинално оборудване (OEM) са длъжни да правят в стремежа си да намалят теглото на превозните средства, което от своя страна се отразява на експлоатационния живот на използваните компоненти“ – обяснява Себастиан Тирак. – „Следователно нашето предложение е насочено към клиенти, които търсят надеждни резервни части на достъпна цена“ добавя той.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!