Johnson Controls продава бизнеса с акумулатори

15 ноември 2018, 9:00

Johnson Controls, собственик на марката акумулатори VARTA, обяви плановете си да продаде отдела за енергийни решения. Марката скоро ще има нов собственик.

Johnson Controls International обяви плановете си да продаде отдела за производство на акумулатори на инвестиционната група Brookfield Business Partners. Стойността на сделката се оценява на 13,2 млрд. долара.

Като причина за продажбата на отдела, компанията Johnson Controls посочи желанието си да се съсредоточи върху другите на свой дейности, т.е. строителни технологии и решения в областта на отоплението, вентилацията и климатизацията, както и противопожарни защитни системи.

Акумулаторите  VARTA, според оценките, цитирани от агенция Ройтерс, сега се използват в една трета от автомобилите по целия свят. Според анализатори отдела за енергийни решения на Johnson Controls продава около 154 милиона батерии годишно за леки и лекотоварни автомобили. Въпреки това е прекалено капиталоемко за компания, която възнамерява да инвестира в други области на своята дейност.

Страните очакват сделката да бъде приключена до 30 юни 2019 г.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!