Спирачните дискове с покритие на Delphi Technologies осигуряват по-дълготрайна защита срещу корозия в сравнение с конкуренцията

10 юни 2019, 13:31

Delphi Technologies, водещ производител на първа категория спирачки, отново демонстрира ненадминати експлоатационни показатели на продуктите си. В независими тестове спирачните дискове с покритие на Delphi Technologies побеждават конкуренцията, като издържат повече от 720 часа на корозия от солени пръски, спрямо по-малко от 24 часа издръжливост от страна на висококачествени покрити с черна боя дискове и обикновеното оригинално оборудване. Добавената защита гарантира качествен, издръжлив диск, който механиците могат уверено да монтират. Тъй като по тях няма масло, което трябва да се почисти, те се поставят много по-бързо и лесно, като спестяват на сервизите труд и време за обслужване.

„Знаем, че в основата на печелившото обслужване на спирачки, стои бързото и правилното монтиране още от първия път“, казва Нийл Фраер, вицепрезидент на отдел Глобален маркетинг, продукти и стратегия, Следпродажбено обслужване на Delphi Technologies. „Нашите спирачки с покритие са проектирани по такъв начин, че да бъдат разопаковани и монтирани директно от кутията, което спестява ценно време и пари. Освен това сме наясно, че дистрибуторите и сервизите искат най-добрите продукти за своите клиенти. Конкурентното изпитване доказа това, което знаехме през цялото време — че с нашите спирачни дискове с покритие сервизите могат да получат всичко — печеливши ремонтни дейности с продукти, които с гордост препоръчват и монтират.“
Независима, специализирана лаборатория за материали проведе цялостно тестване на продукта, като използва популярно PSA приложение. В съответствие с разпоредбите на ASTM B117-16, лабораторията тества спирачни дискове на Delphi Technologies, на оригинално оборудване и пет боядисани спирачни диска на водещ следпродажбен конкурент при 720-часово интензивно излагане на солени пръски. След 24 часа спирачният диск с покритие на Dephi Technologies показа само умерена корозия в няколко участъка. Той продължи да се представя убедително през целия тест. В пълна противоположност, както оригиналното оборудване, така и първокласният боядисан диск бяха засегнати от пълна корозия в рамките на 24 часа и бяха изтеглени от процедурата, което акцентира върху разликата между дисковете с пълно покритие, боядисаните и обикновените дискове.
„Отлетите железни спирачни дискове са податливи на корозия от солта, мръсотията и водата по пътищата“, обяснява Фраер. „Затова нанесохме екологично покритие Geomet на водна основа с цинкови частици по цялата повърхност на нашите дискове, включително по горната част, външния ръб, вътрешните пластове и повърхностите на триене. Както показаха тези тестове, покритието значително подобрява защитата.“
И макар боядисаните дискове или дисковете с частично покритие да изглеждат добре, когато бъдат монтирани, останалите им преимущества траят кратко. Замърсителите, особено през зимните месеци, могат бързо и лесно да проникнат в боята или всички незащитени повърхности, а това води до корозия и по-бързо износване.
В допълнение към повишената защита, спирачните дискове с покритие на Dephi Technologies предлагат и значителни предимства за механиците. Тъй като по тях няма масло, което трябва да се почисти, механиците могат просто да ги разопаковат и да ги поставят директно от кутията. Устойчивото покритие Geomet върху повърхността за монтиране на главината също улеснява отстраняването на спирачните дискове, тъй като има по-малко корозия и следователно по-малко слепване.
„Тези тестове доказват, че освен инженерното качество и издръжливост, покритието има значение що се отнася до спирачните дискове“, добавя Фраер.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!