Екип на Косер и няколко клиенти посетиха фабриката на TMD Friction в Румъния, мястото, където всяка година се произвеждат 20 милиона накладки

2 август 2019, 9:49

Всички искаме да имаме красива, мощна и ефективна кола, но по-важното е, че искаме да се чувстваме в безопасност по време на шофиране и да разчитаме на колата, когато е необходимо. И какво ни кара да се чувстваме в безопасност по време на шофиране? Най-простият отговор е да имате пълен контрол над колата. В тази статия ще обобщим спирането на автомобила.

Можем да кажем, че е много просто да изберем перфектните фрикционни спирачни продукти за нашата кола, но дали това наистина е вярно? Екип от Косер, един от най-важните местни играчи в бизнеса с авточасти в България (www.kosser.net), заедно с няколко клиенти посетиха едно от най-големите производствени съоръжения за спирачни накладки в Европа, разположено в Caransebes, Румъния. Става дума за фабриката на Friction на TMD, световния лидер в технологията на спирачките, компания, на която над 200 милиона шофьори по целия свят разчитат, че ще имат безопасно и комфортно пътуване всеки ден.

Разговаряхме с част от посетителите и ще споделим с вас това, което сме научили от тях.

Когато говорим за накладките, TMD Friction не се шегува!

Компанията е основана преди повече от 140 години и също така доставя фрикционна технологията за Ford Model T – най-емблематичният автомобил на 20 век. Те също така произвеждат фрикционните технологии за други емблематични автомобили като ALFA ROMEO 6C SS ZAGATO, BUGATTI TYPE 51 GRAND PRIX или BMW ISETTA 300.

През 1955 г. британският състезател Стърлинг Мос спечели първата си британска Гран При Формула 1, а неговият Mercedes-Benz W196 (Сребърна стрела) е снабден със спирачни накладки TMD Friction.

Ако сте пътували с лондонското метро, ​​трябва да знаете, че от 1967 г. TMD Friction предлага спирачната технологията.

В наши дни TMD Friction притежава 8 мощни марки, оборудващи леки и състезателни автомобили, товарни превозни средства и машини за промишлени приложения: Textar, Mintex, Don, Pagid, Cobreq, Nisshinbo, Cosid и DyTHERm.

Компанията произвежда накладки за над 99% от европейските автомобили и се ползва с доверието на най-големите марки в автомобилния и индустриалния сектор. Има голям шанс автомобилът, който притежавате, да има OE спирачни накладки, произведени от TMD Friction.

Ключовият атрибут е изпълнението

Произвеждането на спирачни накладки може да звучи елементарно, но можем да кажем, че не е така. В Caransebes всяка година се произвеждат над 20 000 000 спирачни накладки под марките Textar и Mintex и се разпространяват във всички страни в Европа.

Посетителите имаха възможност да видят пътя от суровина до крайния продукт в 16 150 кв. м. производствени площи.

Те посетиха местото за подготовка на суровините, където смесите се създават и след това се транспортират през тръби до пресите, където се оформят спирачните накладки.

След тази процедура спирачните накладки отиват към пещите и след това към охладителите, като всичко се следи внимателно.

След това спирачните накладки се фрезоват и обозначават, преди да бъдат добавени аксесоари, боядисани и поставено логото на марката. В последния етап спирачните накладки се опаковат и се подготвят за изпращане до автомобилните фабрики или дистрибутори, включително Косер. 

Всяка нова накладка се тества повече от 1000 часа и 300 000 км преди пускането на пазара. Автомобилите от центровете за научни изследвания и развитие изминават всяка година над 3 000 000 км. Освен това всяка спирачна накладка има уникална смес и е адаптирана към региона, където се продава, към климата, влажността, въздуха.

Когато избирате Textar, вие избирате безопасност, производителност и най-добрата цена / качество.

Лесен достъп до продуктите за потребителите

По време на посещението екипът от България се срещна и със служителите от Cross reference отдела, мястото, където е разработен BrakeBook, много полезен инструмент. BrakeBook позволява на всеки да провери кой е най-добрият продукт, който подхожда на колата и дори е насочен към поръчката на дистрибуторите.Можете да научите повече за TMD Friction и Textar, като посетите техните уебсайтове и Facebook страницата.

Желаем ви безопасно и приятно пътуване!

 

 

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!