Автомобилното шоу в Женева бе отменено след разпространението на коронавирус в Европа

28 февруари 2020, 16:09

Автосалонът в Женева, който трябва да започне следващата седмица, бе отменен, след като правителството на Швейцария забрани събирането на повече от 1000 души.

“Съжаляваме да съобщим, че автомобилното изложение в Женева през 2020 г. ще бъде отменено. Това е непреодолима сила , обстоятелства, над които нямаме контрол”, заяви на пресконференция в петък Морис Туретини, председател на настоятелството на шоуто.

Организаторите заявиха, че шоуто няма да бъде отложено за по-късна дата. “Шоуто не може да бъде отложено. Не е възможно. Прекалено голямо е. Това не е възможно”, заяви режисьорът на шоуто Оливие Рис.

Съветът на шоуто заяви, че строителството на щандовете е почти завършено и от днес ще бъде организиран демонтаж.

“Финансовите последици от тази отмяна ще трябва да бъдат разгледани и оценени през следващите седмици”, се казва в съобщението.  На хората, които вече са закупили билети, ще им бъдат възстановени парите, казаха от борда.

По-рано в петък министърът на здравеопазването на Швейцария Ален Берсет обяви, че събитията, включващи повече от 1000 души, са забранени с незабавно действие.

Бляскави дебюти

Шоуто в Женева е едно от най-ярките и най-големите автомобилни изложби в Европа, с висок дял от луксозни и спортни модели. За първи път е организирано през 1905 г. и за последно отменено по време на Втората световна война.

Шоуто трябваше да започне във вторник с медиен ден за нови дебюти на продукти. Той трябваше да бъде отворен за обществеността от 5 до 15 март.

Най-добрите мениджъри от автомобилни производители, обхващащи Volkswagen, Daimler и BMW до Honda и Toyota, обикновено присъстват на изложението в Женева, което обхваща 10 дни. Автомобилните компании вече започнаха да изтеглят персонал от събитието по-рано тази седмица, след като вирусът стана по-разпространен в Европа.

Източник: ANE

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!