Система за предупреждаване при износени накладки за товарни автомобили на Bendix

9 март 2020, 7:00

Новият продукт на Bendix, който помага да се елиминира съмнението за износването на накладките при въздушни спирачки в камионите и ремаркетата и може да предупреди мениджърите по ремонта за приближаващата нужда от подмяна на накладки, беше признат за един от първите 20 продукта в индустрията за камиони през последната година.

Това е четвъртата поредна година, в която иновация на Bendix печели Топ 20 Продуктови отличия и шестото подобно постижение за последните осем години.

Технологията за измерване на износването на накладки на Bendix за всички версии на водещата въздушна дискова спирачка ADB22X® спечели място в списъка за 2019 г. на Heavy Duty Trucking за 20-те най-добри продукти. Това е шестата иновация на Bendix за последните осем години, която получи отличието

През октомври 2019 г. Bendix представи технология за измерване на износването на накладки за дискови спирачки ADB22X®.

Тази технология за измерване на износването на въздушната дискова спирачка (ADB) използва сензори, за да определи кога накладката наближава края на експлоатационния си живот и след това може да използва различни методи, базирани в превозните средства (като телематика), за да сигнализира, че е време за проактивно планиране на поддръжката на накладките.

Технологията за измерване на износването на Bendix се предлага като оригинално оборудване, както за влекачи, така и за ремаркета на избрани производители на камиони и ремаркета.

„За нас е чест, че списание Heavy Duty Trucking, водеща медия в индустрията, разпозна технологията на сензора за износване на накладките на Bendix като Топ 20 продукт“, каза Кийт Маккомси, директор на маркетинговите и клиентски решения. „Тази технология наистина променя играта за клиентите на Bendix, тъй като има потенциал да предостави по-ниски общи разходи за собствениците на автопарка (TCO).“

Веднъж инсталирана, технологията спомага за по-ниски разходи за поддръжка на автопарка по два начина: чрез намаляване на честотата, с която техниците трябва да проверяват накладките за износване; и чрез уведомяване за напреднали събития за необходимостта от поддръжка, което им позволява да оптимизират планирането. Като допълнителна полза, тъй като технологията осигурява на техническите специалисти ранен сигнал, когато накладките се приближават до точката за подмяна, тя също така може да предпази скъпите компоненти на ADB – като дисковете – от повреди, причинени от спирачни накладки в експлоатация, минали техния полезен живот.

“С тази технология автопарковете могат да реализират огромни предимства, свързани с проверки, подмяна и защита на инвестициите си”, каза Маккомси.

Източник: Bendix

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!