Новите нагреватели за охлаждаща течност с високо напрежение на BorgWarner са първият избор на световни производители

13 март 2020, 13:00

  • Основните производители на три континента избират нагревателите за бъдещи електрически и хибридни автомобили
  • Първите автомобили, в които ще се вложат тези пионерни технологии за отопление с високо напрежение, се планират за производството през 2021 година
  • Високоефективните системи с дебел филм (TFE) предлагат решения за кондициониране на акумулатора и пътническата кабина

Очаква се през 2021 г. да се появят най-модерните нагреватели на охлаждащата течност на BorgWarner от следващото поколение леки автомобили. Компанията е избрана като доставчик за решения за отопление на кабината и кондициониране на батерии за няколко програми за автомобили с голям обем на производство. Нейните водещи нагреватели промениха начина, по който автомобилните инженери мислят за изискванията за термично управление на най-модерните електрически и плъгин хибридни леки автомобили.

„Нашият нагревател за батерии и кабини се превърна в технологията, избрана от някои от най-важните производители на електрически и хибридни превозни средства в Европа, Северна Америка и Азия, помагайки им да намалят консумацията на батерията, като същевременно увеличават комфорта на пътниците“, заяви Джо Фадоол, президент и генерален мениджър, емисии на BorgWarner, термични и турбо системи. „Нашите инженери имат дълбоко системно разбиране на изискванията за отопление на кабината и кондициониране на батерията и подкрепят нашите клиенти, докато подготвят новите превозни средства за стартиране на производството.“

Новата технология е разработена, за да отговори на търсенето на бързодействащи решения, тъй като системите за управление на топлината на превозните средства все повече се отделят от двигателя с вътрешно горене – постоянно в случай на пълни електромобили и за по-дълги участъци от задвижващия цикъл в хибридни електрически превозни средства.

Отоплителните уреди на BorgWarner могат да се използват както за отопление на кабината на пътниците, така и за подобряване на енергийните характеристики на батерията в електрически и хибридни превозни средства, като предлагат последователно разпределение на температурата вътре в батерията и нейните клетки. С висока плътност на топлинната мощност и бързо време на реакция поради ниската им топлинна маса, тези нагреватели увеличават пробега на чисто електрическото задвижване. Нагревателен елемент с формата на дебел филм е компактен и много гъвкав по отношение на размерите и формите. BorgWarner е проектирал две версии – единична плоча и двойна плоча. Устройствата с единични плочи са отговорни или за термично управление на батерията, или за отопление на кабината, докато двойните версии на плочите управляват двете задачи едновременно, като осигуряват до 80 процента повече повърхност за пренос на топлина. И двете версии са интегрирани в здрави алуминиеви корпуси, които осигуряват отлично електромагнитно екраниране. Нагревателите за батерии и кабини предлагат мощност между 3 и 9 кВт. Те са проектирани за входни напрежения между 250 и 500 V. Ако е необходимо, има алтернатива 800 V, която позволява по-бързо зареждане на батерията.

Безопасността също беше от първостепенно значение при дизайна. Екипът за разработка на продукта разработи стратегия за високо напрежение на нагреватели за охлаждаща течност, използвайки интелигентна и здрава силова електроника, която позволява предотвратяване на топлинни инциденти, като прегряване. Веднага щом системата открие грешка, тя се изключва автоматично.

Източник: BorgWarner

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!