Озонова дезинфекция на автомобила

25 март 2020, 13:00

Доказано е, че озоновият газ убива коронавируса на SARS и тъй като структурата на новия коронавирус 2019-nCoV е почти идентична с тази на коронавируса на SARS, сравнително достоверно е да се каже, че той ще работи и върху новия коронавирус, въпреки че трябва да се отбележи, че към момента няма изследвания, освен едно, което в момента продължава в Китай в Института по вирусология в Хубей.

Озонът е природен газ, създаден от кислородните атоми. Молекулата на кислорода е изградена от 2 кислородни атома. Тези кислородни молекули се разграждат на атоми от коронния заряд по време на гръмотевични бури или от UV светлина от слънцето. Единичните кислородни атоми не могат да съществуват сами, без да се прегрупират обратно в двуатомни кислородни молекули. По време на този етап на рекомбинация някои атоми ще се прегрупират в слабо свързан три-атомен кислород. Тази нова молекула се нарича Озон или О3.

Повърхностите на автомобила могат да бъдат почистени и дезинфекцирани по традиционните начини, но ако не третирате и климатичните и вентилационните отвори, усилията ви за премахване на микроби и бактерии ще бъдат краткотрайни. Има няколко начина да предприемете саниране на отвори, включително професионални услуги.

Ще трябва да се спазват няколко предпазни мерки, ако използвате озонови генератори. Първо, никога не използвайте устройството в колата, докато сте вътре. Озонът е агресивен и ще доведе до проблеми с белите дробове.

Вдишването на озон може да доведе до допълнително възпаление и потискане на защитните механизми. По-добре е да се използва мощен озонов генератор за кратки периоди от време, а не по-малка единица за по-дълги периоди от време. Автомобилът се оставя да работи с включен климатик / отоплител в режим на рецилкулация на на-високата степен. Най-добрият начин за дезинфекция на автомобил е с озонов генератор и след няколко, кратки операции оставете колата да се проветри за малко.

Не забравяйте редовно да сменяте въздушния филтър за купето. Въздушният филтър в кабината често се пренебрегва и е естествено местообитание за микроби, плесени, цветен прашец и бактерии.

Motofocus.bg

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!