Всесезоннните масла от MAHLE гарантират, че климатичните компресори са рентабилни и надеждно смазани

15 април 2020, 7:00

  • PAO 68 масло от MAHLE: просто и икономично решение за независими сервизи
  • Високопроизводително смазване и оптимална защита на климатичните компресори, гарантирани по всяко време

Многобройните сервизи често са изправени пред предизвикателства с услугите по климатичните системи, когато става въпрос за съхраняване на множество различни PAG (полиалкилен гликол) компресорни масла на склад. Поради своите хигроскопични свойства, те скоро абсорбират влагата от въздуха при отваряне или неправилно съхранение и след това трябва да бъдат изхвърлени. Маслото PAO (Полиалфаолефин) 68 от MAHLE е далеч по-практично и рентабилно решение за сервизите. Полиалфаолефинът е синтетичен въглеводород (SHC), който имитира най-добрата въглеводородна структура, намираща се в минералните масла. Подходящ е за много видове компресори, нехигроскопичен и съвместим с много други смазочни материали и хладилни агенти. По този начин се гарантира надеждно смазване на климатичния компресор за всички приложения.

По време на производството се добавят специални добавки към основния PAO, за да се гарантират отличните характеристики на маслото. В резултат на това маслото PAO 68 от MAHLE е уникална комбинация от високо рафинирано синтетично масло и добавки за повишаване на производителността.

Маслото PAO 68 е съвместимо с много смазочни материали и хладилни агенти. Когато се използва в комбинация с PAG масло и хладилни агенти, то може да се смесва с други масла, както се изисква, но само до известна степен. Неговата молекулярна структура и плътност позволява да се отделя отново, когато се утаи. Това означава, че маслото PAO 68 не образува постоянни връзки, в резултат на което се поддържа необходимия вискозитет на маслата и се изключва промяната на общия им вискозитет. С оглед на тези характеристики, PAO 68 масло може да се използва както при доливане, така и при смяна на целия обем на маслото в системата.

„Разбира се, ние също предлагаме PAG масла във всички обичайни класове за онези сервизи, които специално ги искат. Но едно е сигурно: тепърва ще наблюдаваме предимствата при преминаването от PAG масла към PAO 68 масло при практическата употреба. Така че предимствата на превключването са ясно очевидни, що се отнася до сервизите “, казва Олаф Хенинг, изпълнителен вицепрезидент на корпорацията и генерален мениджър MAHLE Aftermarket.

Опростеното съхранение не е единственото предимство на нехигроскопичния характер на компресорното масло PAO 68 на MAHLE. Когато се използва самостоятелно се предотвратяват проблемите, свързани с влажността, като обледеняването на компонентите или образуването на киселини. В сравнение с конвенционалните масла, маслото PAO 68 предлага значително подобрени възможни приложения за употреба, предпазва от износване и осигурява правилната функция на компресора за климатизация.

Източник: Mahle

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!