KYB сътрудничи на модулна EV платформа от ново поколение

3 юли 2020, 7:00

KYB Corporation стартира стратегическо партньорство с израелската компания EE Automotive (REE), която се обърна към KYB, за да разработи възможности за окачване за бъдещите си платформи за електрически превозни средства (EV).

KYB има несравними полуактивни и активни системи за окачване и това ще даде тласък на EV платформата на следващото поколение на REE. Това ще осигури свобода на дизайна и рентабилни, мащабируеми решения за електронна мобилност. Комбинацията от знания за окачването на KYB и новаторската технология на REE в платформите за електрически превозни средства ще направи революция в дизайна на електрическите превозни средства.

REE работи за интегрирането не само на окачването, но и на спирачната система, кормилното управление и е-мотора заедно в арката на колелата. Участието на KYB в проекта е окачването „в колелото“. Това се нарича REEcorner ™ – всеки ъгъл е напълно независим и се захранва от най-съвременния REEboard ™ ECU, контролиращ напредналата технология x-by-wire. Технологията позволява изключителна модулност, тъй като всеки ъгъл може да бъде съобразен с всички изисквания на превозното средство, което води до оптимална съвместимост, ефективност и цена.

REEboard ™ е напълно плоска, мащабируема и модулна платформа. Тя дава възможност за неограничени конфигурации на каросерията с пълна свобода на дизайна и по-голяма ефективност на пространството. Тъй като не е необходимо да се проектира нова платформа за всеки тип превозно средство, това спестява големи разходи и време. Тя осигурява повече обем на по-малко пространство, за да носи повече батерии в рамката на шасито.

Това партньорство е първото, когато KYB сътрудничи на EV платформи с технологична компания. Kazunori Masumoto, генерален мениджър на Инженерния щаб в KYB Automotive Component Business Division, обяснява „KYB има богат опит в разработването и производството на усъвършенствани системи за окачване и ние сме развълнувани да си партнираме с REE Automotive и да споделяме своята революционна EV визия, като разработваме подсистема за окачване, която подкрепя нуждите на утрешната екосистема за мобилност “.

Съоснователят и главният изпълнителен директор на REE Даниел Барел коментира: „REE с радост приветства KYB в нашата уникална мрежа от глобални стратегически автомобилни партньори, носейки опит от световна класа в модерни системи за окачване. Технологията на KYB ще играе решаваща роля за бързото развитие на нашата EV архитектура от ново поколение, която преоткрива електрическото превозно средство с напълно плоска, мащабируема и модулна платформа, готова да носи бъдещето на електронната мобилност “.

KYB е един от най-големите световни производители на оригинални автомобилни амортисьори, като един от всеки пет автомобила напуска производствените линии в световен мащаб, оборудвани с KYB като стандарт. За следпродажбения пазар KYB в Европа също произвежда широка гама от пружини за окачване, заедно с доставката на водеща гама от комплекти за окачване и защитни комплекти.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!