Връщане към нормалното? Чести симптоми на превозното средство след временно спиране от движение, идентифицирани от Autodata

15 юли 2020, 7:00

Тъй като предприятията започнаха да се връщат към нормалността, можем да очакваме да видим множество превозни средства, които са били паркирани за дълги периоди от време или които са изминавали само кратки разстояния по време на пандемията.

Всичко това допринася за увеличаване на броя на превозните средства, нуждаещи се от внимание в сервиза, докато започват да работят активно. Autodata работи по време на частичното блокиране на икономиката, за да идентифицира и събере информацията, която най-вероятно ще бъде търсена, когато превозните средства са отново активно на пътя. Ние идентифицирахме по-долу симптомите на превозното средство, които най-вероятно ще се наблюдават в сервизите и изброихме функциите в удобното за потребителя сервизно приложение на Autodata, което ще ви помогне да намерите бързо и ефективно най-новите известни корекции и технически данни.

Топ 4 очаквани проблема след временно спиране от движение

Батерии: Батериите ще бъдат често срещан проблем, когато собствениците запалват автомобилите си за първи път от седмици. С Модула за изключване на батерията на Autodata ще можете бързо да намерите местоположението на батерията, да проверите информацията за стартиране и нулиране, включително тези за прозорци и люкове.

Неефективна климатизация и миризми: С наближаването на лятото климатичните услуги ще бъдат приоритет. Излишната влага, оставена да се натрупа в неизползван автомобил, ще доведе до появата на мухъл и плесен в HVAC филтрите и вентилационните тръбопроводи, създавайки неприятна миризма. Собствениците могат също да намерят, че техните климатични системи са неефективни и изискват внимание. Данните за Местоположението на електронните компоненти на Autodata позволяват бърза и лесна диагностика, докато информация за количествата на хладилния агент и компресорното масло може да бъде намерена в Техническите спецификации.

Предупредителна светлина за повреда в DPF: Автомобилите с дизелови филтри за твърди частици не обичат да се движат рядко и на къси разстояния. Ако са правени само кратки пътувания за дълъг период от време, вероятно DPF ще започне да показва повреда и ще трябва да бъде принудително регенериран. Модулът за Последващо третиране на дизелови газове на Autodata дава ясни инструкции и илюстрации за работата на системата и как да започне регенерация на DPF.

Електрически неизправности / Смяна на крушки: При превозни средства, които не са задвижвани, има вероятност да възникнат често срещани електрически неизправности. Известните поправки и бюлетини на Autodata са чудесен източник за намиране на тези неприятни проблеми, за да спестите време за диагностициране на превозните средства. Друг често срещан проблем ще бъде неизправни крушки на фаровете или стоп светлината на спирачката. Най-новите LED светлини стават все по-сложни за подмяна, Модулът за смяна на крушките на Autodata предлага полезна техническа информация за лесна поддръжка.

Онлайн приложението за сервизи на Autodata предоставя на техниците инструменти за бърз и лесен достъп до информация за широк спектър от неизправности и сервизни елементи.

Възполвайте се от неограничен достъп до Autodata за един месец, само за 9 лева. Поръчай тук: GaragePro.online

 

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!