Autodocta – Прегряване и светеща лампа за неизправност – Ford Kuga

21 юли 2020, 13:00

Проблем:

Ford Kuga: Индикаторът за прегряване на двигателя и индикатор за неизправност в двигателя (MIL) мига по време на движение

Клиентът на Ford Kuga 1.6 модел 2014 г. е получил прегряване на двигателя, периодична липса на мощност и индикаторната лампа за неизправност на двигателя (MIL) мига по време на движение. Проверихме симптомите с пътно изпитване, но не можем да открием причината за повредата в сервиза. Можеш ли да помогнеш?

Решение:

Да, описаните от вас симптоми съвпадат с информация за скорошно превозно средство, за което знаем, че са отстранени. Неизправностите засягат моделите Kuga с 1,6 бензинови двигатели с турбо до 05/16 г. Причината е повреда на разширителния резервоар за охлаждащата течност на двигателя поради незадоволително местоположение на обезвъздушителния маркуч. Източете охладителната система. Извадете и премахнете маркуча за обезвъздушаване на разширителния съд (Фиг.1.1). Извадете и премахнете маркуча за охлаждащата течност (Фиг.1.3). Поставете нов разширителен резервоар за охлаждащата течност на двигателя и капачка на разширителния резервоар. Уверете се, че затварящата пробка, налична от отдела за части на Ford, е монтирана към съединителния маркуч на разширителния резервоар за охлаждане на двигателя. Поставете модифициран маркуч за разширителния резервоар за охлаждаща течност в двигателя в комплект с маркуч за обезвъздушаване. Напълнете охлаждащата система и обезвъздушете. Проведете пътен тест, за да потвърдите, че повредата е отстранена.

Възполвайте се от неограничен достъп до Autodata за един месец, само за 9 лева. Поръчай тук: GaragePro.online

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!