Диагностичен тестер на Bosch с достъп до най-новите диагностични протоколи и технологии

1 септември 2020, 13:00

Bosch Esitronic 2.0: доказана и ефективна работа с най-новите актуализации
  • Диагностиката и поддръжката на автомобилите от групата на Mercedes-Benz и FCA със защитени от достъп интерфейси стават възможни с помощта на Esitronic
  • Esitronic информационен модул EBR – ремонт, основан на опита с повече от милион реални случаи на приложение и комбинации от превозни средства
  • Тестерите за диагностика KTS 250 ECU вече имат практична функция за електронна поща

Днес всеки трети независим сервиз в Европа използва Esitronic, цялостния софтуер за сервиз на Bosch за многостранна диагностика на леки и лекотоварани автомобили и камиони. Има повече от 200 000 активни потребители по целия свят. Новите практически функции в рамките на софтуера Esitronic също така подкрепят своевременно сервизите относно бъдещи разработки и непрекъснато нарастващите изисквания, поставени пред диагностиците. Това включва също диагностичен достъп до превозни средства от Mercedes-Benz и FCA-групата с електроника на автомобила, защитена от манипулация и неоторизиран достъп, както и информационния модул „ремонт, базиран на опит“ (EBR). Към момента базата данни на EBR включва практически бележки и опит, споделени за повече от един милион често срещани случаи на ремонт и комбинации от превозни средства. Освен това, диагностичният тестер KTS 250 също е подобрен: Новата версия вече включва и функция за електронна поща, облекчаваща ежедневната работа на механиците, които я използват.

Диагностика и поддръжка на защитената електроника на автомобила

Разработчиците на Bosch Esitronic непрекъснато работят върху това да направят диагностичните процеси още по-ефективни и по-лесни за сервизите. Софтуерът Esitronic продължава да предоставя достъп до диагностични данни, както и информация за сервиз и ремонт на автомобили на Mercedes-Benz и FCA-група със защитена електроника на превозните средства. Засега това работи за FCA-групата (Fiat Chrysler Automobiles) “Security Gateway”, както и за Daimler “Seed & Key”. Следват допълнителни производители с подобни концепции за сигурност. В допълнение, сервизното оборудване на Bosch поддържа нови технологии като диагностика по интернет протокол (DoIP) или PassThru, улесняващо комуникацията със сервизните портали на производителя на превозни средства. Така Bosch дава възможност на сервизите да продължават да извършват задачи по диагностика и поддръжка без никакви ограничения.

Решения за ремонт, базирани на опит (EBR), произтичащи от ежедневната практика

Информационният модул EBR се оказа много полезен инструмент на Esitronic за ежедневния сервизен бизнес. С помощта на алгоритъм, разработен от Bosch, търсачката на EBR търси множество източници – включително форуми и онлайн публикации – за общи технически проблеми и техните решения. След това опитни експерти на Bosch разработват практически и проверени решения за ремонт въз основа на така получената информация. След като служител в сервиз се сблъска с една от тези известни грешки по време на диагностиката на автомобила, Esitronic препоръчва решение за ремонт, което вече е доказало своята стойност. Потребителите могат да оценят конкретни решения за ремонт, след като ги използват. Решенията, които са се оказали особено полезни, получават по-висок рейтинг. Esitronic ще ги покаже първи. По този начин сервизите се възползват от опита на потребителите на Esitronic по целия свят.

Към настоящия момент базата данни на EBR е нараснала до над един милион реални случаи на приложения и комбинации от превозни средства. За да отпразнува тази цифра, Bosch прави специална оферта: потребители на Esitronic, които все още не са се регистрирали за информационните модули SIS (Инструкции за отстраняване на неизправности и ремонти), P (Електрически схеми и системи за комфорт) и EBR (базиран на опит ремонт – известни грешки) могат да ги изпробват онлайн и безплатно до края на тази година. По този начин потребителите получават достъп до изчерпателна онлайн база данни, съдържаща почти 400 000 тестови процедури и документи за отстраняване на неизправности в 16 000 ръководства и над 270 000 схеми – 30 000 от които са за така наречените системи за комфорт за почти три милиона превозни средства. Офертата автоматично приключва на 31 декември 2020 г. и не изисква анулиране.

Изпращане на диагностични протоколи по електронна поща направо от KTS 250

Модерният и компактен многофункционален диагностичен тестер на Bosch KTS 250 може да се използва за всички диагностични функции на автомобила, както в сервиза, така и като мобилно решение. Благодарение на своя интуитивен софтуерен интерфейс, той е изключително лесен за употреба. С най-новата актуализация KTS 250 вече е оборудван и с практична функция за електронна поща. Това позволява например да се изпращат протоколите, създадени при диагностика на превозното средство, до настолен компютър или дори директно до клиента. Няколко доклада – дори за различни превозни средства – могат да бъдат прикачени към един имейл. Могат да се съхраняват фиксирани или редовни получатели, темата и тялото на съобщението могат да се адаптират и модифицират.

Относно Bosch Esitronic 2.0

Bosch Esitronic 2.0 е цялостен диагностичен софтуер за поддръжка, диагностика и ремонти на превозни средства. Към момента софтуерният пакет обхваща над 90 000 автомобила от над 150 различни марки. Esitronic улеснява отстраняването на неизправности в сервиза, като предоставя графици за поддръжка, инструкции за ремонт и електрически схеми. Използвайки Esitronic 2.0 Online, всички данни и информация са винаги актуални – без нужда от актуализиране. Функции като интелигентно отстраняване на неизправности и базиран на опит ремонт (EBR) осигуряват надеждни и ефективни процедури за ремонт.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!