Маслен модул на UFI Filters за BMW от второ поколение 6-цилиндрови двигатели

17 септември 2020, 13:00

  • Комплектен модул на масления филтър за новите 3,0-литрови, 6-цилиндрови дизелови двигатели, B57
  • Пластмасов корпус на филтъра, подсилен с фибростъкло и топлообменник
  • Ексклузивен продукт, произведен изцяло от UFI в неговите европейски заводи

UFI Filters, лидер в областта на филтрирането и топлообмена, отново е потвърден като доверен партньор на BMW. Немският производител на автомобили е избрал модула на масления филтър, направен от UFI, за второто поколение 3,0-литров B57 6-цилиндров дизелов двигател.

Докато UFI разработва продукти за филтриране на дизелово гориво в автомобилите на BMW в продължение на много години, този договор за доставка служи за допълнително консолидиране на ключовото партньорство на компанията с баварския производител на премиум превозни средства. Споразумението е доказателство за високите технологии и надеждността на маслените филтри UFI, които стават все по-широко използвани от производителите на превозни средства.

Новият проект допълва доставката на UFI Filters – като оригинално оборудване – на модула на масления филтър за бензинови двигатели B58 и дизелови двигатели B57 от първо поколение. UFI Filters разширява предложението си към BMW, оборудвайки всички 6-цилиндрови модели на германската група.

Масленият модул, доставен на BMW, е изцяло произведен от UFI Filters, като централният корпус е произведен в завода в Острава в Чехия, а топлообменникът е произведен в Ополе в Полша. Използваните материали са технологично усъвършенствани; корпусът на филтъра е изцяло изработен от пластмаса, подсилена с фибростъкло.

Пластмасовата конструкция осигурява значително спестяване на тегло спрямо подобни модули, направени от метал (приблизително -35%), което води до намален разход на гориво и спад в емисиите на замърсителите. Използването на фибростъкло значително укрепва структурата на корпуса. Това позволява на филтъра да работи под налягане до 30 бара, точно като подобни конструкции, използващи отливки от метал.

Филтърният елемент на масления модул, доставен на BMW, използва филтърна среда, която увеличава максимално повърхността на филтъра и минимизира спада на налягането. Тази технология се възползва от иновативен метод на свързване с ултразвук, което води до драстично подобрено уплътнение, дори при най-взискателните работни условия и без използването на метал. Ефективността на филтъра от 50% до 13µ е напълно в съответствие с изискванията на Euro 6. Филтърната среда е 100% рециклируема – допълнително доказателство за отдадеността на компанията да намали въздействието върху околната среда на своите продукти.

Масленият модул, доставен на BMW, се изработва в комплект с топлообменник и серия клапани, разработени и произведени изцяло от UFI Filters. Вътре в корпуса има един антидренажен клапан и два байпасни клапана, единият от които може да функционира и като антидренажен. Байпасният клапан позволява оптимално управление на маслото и гарантира най-високите характеристики дори при условия на студен старт.

Лука Бети, директор на подразделението за следпродажбено обслужване на UFI Filters Group , каза: „Радваме се, че за пореден път BMW се довери на масления модул UFI Filters. Това е допълнително потвърждение на продължаващото развитие на нашите решения за филтриране. Съответно, нашите клиентите за следпродажбено обслужване ще се възползват от тези разширения на гамата и продукти с висока добавена стойност, разработени по най-строгите OEM стандарти. Очаква се продажбите на автомобилите, оборудвани с нашия филтър, да бъдат високи. Много от тях ще се присъединят към корпоративния автопарк и следователно е по-вероятно да се поддържат от независими сервизи – аспект, който ще направи масления филтър UFI ключов продукт за вторичния пазар.“

Филтърният елемент на масления модул, разработен за BMW, е достъпен за клиенти на резервни части на UFI Filters, както под марката UFI, така и под марката Sofima (със съответните им продуктови кодове, UFI 25.148.00 и S 5148 PE).

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!