Системата на Yanfeng атакува COVID-19 вътре в автомобилите с UV светлина

10 октомври 2020, 7:00

Доставчикът на вътрешно оборудване Yanfeng разкри следващата си стъпка в усилията си да атакува микроби, включително COVID-19 в колите.

Неговата концепция Experience in Motion 2021 Shared (XiM21S), която трябва да се появи в началото на следващата година, ще включва два начина за борба с вирусите, каза главният технологичен директор на Yanfeng Technology Хан Хендрикс.

Първото решение е нанасянето на антибактериални покрития за унищожаване на микроби в зони с интензивно докосване, като дръжки.

Вторият използва функция на ултравиолетова светлина, показана за първи път в концепцията XiM20.

„Стартирахме технология, която използва UVC (ултравиолетова) светлина, която има спектър, който може да убие 99,9% от всички бактерии и вируси, включително вируса COVID-19, за броени минути“, каза Хендрикс.

„Използва се за почистване на болнични операционни зали. Но ние разработихме решение, при което то може да бъде интегрирано в горната конзола на автомобила. “

В момента Американската администрация по храните и лекарствата казва, че има ограничени публикувани данни за дължината на вълната, дозата и продължителността на UVC лъчението, необходими за деактивиране на вируса, причиняващ COVID-19.

Хендрикс каза, че XiM21S ще използва практически същата платформа като XiM21, с която доставчикът дебютира миналия месец, но новата концепция има различна интериорна архитектура.

Целта винаги да имаме чист интериор е резултат от разработки с нови компании за мобилност.

„В идеалния случай те искат тези общи превозни средства, особено когато са автономни или споделени, да се движат около 24 часа в денонощието“, каза Хендрикс.

Идеята е системата да извърши 30 секундно почистване за унищожаване на микроби в зони с интензивно докосване, за да се гарантира, че превозни средства са чисти за следващия клиент.

Хендрикс каза, че Yanfeng вече има версия на технологията за вторичния пазар, налична в Китай, където тя е „изключително успешна“, добави той.

„Китай е по-лесен пазар за бързо пускане на пазара на тези нови технологии“, каза Хендрикс. „Има по-голям контрол по отношение на безопасността и отговорността в Северна Америка и Европа, но ние разглеждаме и тези пазари.“

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!