MAHLE декодира автомобилите на Mercedes-Benz

16 октомври 2020, 13:00

  • MAHLE и Daimler AG сключват споразумение за достъп до кодирани OBD диагностични портове
  • Лесно извличане на данни за превозното средство за потребители на диагностичните инструменти MAHLE TechPRO® и BRAIN BEE CONNEX
  • Достъп до сертификат за сигурност от портала Daimler с годишен абонамент от MAHLE или BRAIN BEE
  • Специална промоция за безплатно ползване до края на годината

MAHLE и Daimler AG са постигнали споразумение за достъп до кодираните OBD диагностични портове на автомобили на Mercedes-Benz. В резултат на това потребителите на диагностичните инструменти MAHLE TechPRO® или BRAIN BEE CONNEX вече могат лесно да извличат данни от автомобила чрез функцията Cyber ​​Security. Сертификатите за сигурност се получават чрез достъп до портала Daimler с годишен абонамент от MAHLE или BRAIN BEE. Като специална промоция, MAHLE предлага на притежателите на активен лиценз безплатен достъп до края на годината.

„С това споразумение ние предоставяме на независимите сервизи много по-голяма гъвкавост, когато става въпрос за обслужване на автомобили на Mercedes-Benz“, казва Йоахим Шнайвайс, ръководител на отдел продажби EMEA в MAHLE Aftermarket Service Solutions.

Daimler AG ще представи гейтуей за сигурност, за да предотврати достъпа на трети страни до важните за сигурността функции на своите превозни средства. Това означава, че данните могат да се четат само чрез OBD интерфейса, но не и да се записват или изтриват, ако не се използват оригинални тестери от Daimler AG или сертификатът не успее да бъде обменен между инструмента за диагностика MAHLE TechPRO® или BRAIN BEE CONNEX и Daimler .

За MAHLE

MAHLE е водещ международен партньор за развитие и доставчик на автомобилната индустрия. Технологичната група се ангажира да играе активна роля в трансформирането на мобилността на бъдещето чрез по-нататъшна оптимизация на двигателя с вътрешно горене, ускоряване на използването на алтернативни горива и полагане на основите за световното въвеждане на електронна мобилност и други алтернативни задвижвания, като като горивни клетки. Продуктовото портфолио на групата разглежда всички ключови аспекти на задвижването и технологията за климатизация.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!