TPM системи

8 януари 2019, 14:00

Информация за сервизи

Те идват на твоя път!

Сервизите, сервизните центрове за гуми и търговците на дребно трябва вече да започнат да се подготвят за факта, че нарастващият брой превозни средства с директни TPM системи (системи за следене на налягането в гумите) ще увеличи времето, необходимо за обслужване на гумите. TPM сензорите, приложими в няколко различни автомобила, могат да намалят необходимите наличности, сложността и логистиката.

Нашето решение: Универсалният VDO REDI-сензор

Специално внимание при монтирането на гуми и колела със сензори на вентила

Ако автомобилът на клиента е оборудван с директен TPMS, специалистът трябва да работи внимателно при монтирането на гуми. Това е така, защото сензорът, който е фиксиран към вентила, може лесно да се повреди, ако работата не се извърши правилно. Ето защо VDO препоръчва да се използва само инсталационно оборудване и други помощни средства, които също са сертифицирани за използване при монтиране на UHP и run-flat гуми. След инсталирането на нови сензори е необходимо да ги обучите в системата. Тази операция трябва да се извърши съгласно инструкциите на съответния автомобилен производител.

Монтьорите трябва да обръщат особено внимание при смяна на сензори, базирани на вентилите. Това е така, защото прекомерната сила може да повреди непоправимо стеблото на вентила или сензора. След отвиване на шестостенната гайка, сензорът може да се отстрани от джантата. Когато датчикът бъде отстранен, всички сервизни части трябва да бъдат подменени. Тези части включват шестостенната гайка, всички уплътняващи елементи, стебло и капачката на вентила. VDO също така силно препоръчва да се проверят сервизните части, когато се сменят колело или гума и ако е необходимо да се заменят. Трябва обаче да се използват само частите в съответния сервизен комплект. Ако се използват конвенционални вентили или метални капачки на клапаните, това може много бързо да доведе до корозия между компонентите. В допълнение, техниците трябва да спазват спецификациите на въртящия момент от производителя, за да се избегнат недостатъчно или прекомерно затягане на гайките и други компоненти с резба на сензорите.

С нашите услуги и специални инструменти ще бъдете идеално оборудвани за работа!

Източник: VDO

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!