ZF разширява партньорството с Microsoft за разработване на цифрови услуги

10 януари 2019, 14:00

Фридрихсхафен / Лас Вегас. ZF разшири партньорството си с Microsoft, за да създаде една от най-изчерпателните платформи за цифрови облаци в автомобилния пазар. Стратегическото сътрудничество поставя ZF в позиция да предлага цифрови услуги в областта на автоматизираното шофиране, управлението на движението на превозните средства, интегрираната безопасност и електромобилността. Продуктите варират от решения за управление на автопарка до приложения за предсказуема поддръжка на автомобилите и автоматизация на процеси, базирани на ZF Cloud. Само преди година ZF обяви своя собствена IoT платформа, базирана на Microsoft Azure.

Независимо дали в сектора на леките автомобили или за товарни превозни средства, ZF е на път към Vision Zero(международен проект за пътна безопасност). Автономните превозни средства, иновативните системи за безопасност и интелигентните решения за мобилност допринасят за бъдещето на пътния трафик с нулеви инциденти и нулеви емисии. Това ще бъде постигнато чрез цифровизиране на цялата верига. Технологичната опора за тези приложения е ZF Cloud, базирана на Microsoft Azure. По-тясното сътрудничество с Microsoft позволява на ZF разработването на още по-целенасочени и съобразени с клиентите решения.

„Стратегическото партньорство с Майкрософт ще ни позволи да работим още по-интензивно в бъдещите интелигентни и мрежови мобилни решения“, обяснява Мамати Шамарти, главен дигитален директор на ZF Friedrichshafen AG. „Това ни поставя в положението да развиваме нови цифрови услуги, от една страна, и да ги адаптираме перфектно към специфичните нужди на клиентите, от друга.“

Санджай Рави, генерален мениджър на автомобилната индустрия в Microsoft, добавя: „Радваме се да разширим сътрудничеството си със ZF. Възможностите на Microsoft Azure, AI и IoT позволяват на ZF да доставя високо сигурни мобилни услуги в глобален мащаб с по-бързо време за пускане на пазара и отговаряне на уникалните нужди на своите клиенти и партньори по целия свят. ”

На търговското изложение на CES, ZF ще представи своите първоначални възможности за прилагане на разширената платформа. Тези варианти бяха разработени с различни партньори и ще обхващат различни области на използване:

Цялостно управление на автопарка

VDL, една от водещите групи производители в автобусния сектор, използва платформата ZO IOT не само за решението за управление на автопарка, което продава на своите клиенти, но и за собствения си автопарк. Платформата осигурява на VDL пълен преглед на ефективността на своите електрически и дизелови превозни средства. До края на 2018 г. над 300 VDL електрически автобуса бяха оборудвани с решението. В този процес VDL използва целия капацитет на услугите на Microsoft Azure – от устройството Edge до платформата, базирана на облак.

Интелигентни трансмисии чрез предсказуема поддръжка

С новата функция за предсказуемо поддържане ZF подготвя успешното си модулно приложение TraXon трансмисия за цифровото бъдеще в индустрията за товарни превозни средства. От 2019 г. производителите на превозни средства и операторите на автомобилни паркове могат да планират проактивно поддръжката на превозните средства, използвайки облачни решения.

Източник: ZF

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!