Етикетите за сигурност се справят с фалшифицирането на автомобилни части

30 ноември 2020, 7:00

TMD Friction, доставчик на спирачна технология за автомобилната индустрия, включва етикети с доказателство за оригиналност от специалиста по сигурността на печата Eltronis, в опит да защити по-добре своите клиенти от нарастването на фалшивите стоки.

Разположен върху частите с марка Textar на TMD Friction, защитният уплътнител PROriginal е проектиран заедно с Eltronis и е базиран на гамата enSeal на специалиста по защитен печат. Създаден е изтънчен дизайн на етикета, който е ясно видим на кутиите на Textar и сигнализира, че съдържанието е защитено. Eltronis използва опита си от материали, натрупан в защитата на фармацевтичните стоки, за да гарантира, че етикетите ще прилепват здраво към опаковката.

По-конкретно, етикетът се поставя върху горната и страничната част на кутията и трябва да бъде скъсан, за да получите достъп до частта. Дизайнът за лесно разкъсване помага на потребителите да отворят кутията и осигурява ефективно доказателство срещу подправяне. В същото време премахването на лентата разкрива уникален код за сигурност, който позволява незабавна проверка на частта Textar. Потребителите могат да направят проверка както с QR код, така и с 12-цифрен буквено-цифров код, които са уникално свързани с продукта. Тези променливи данни се отпечатват с помощта на UV мастиленоструйна технология.

Премахването на лентата разкрива уникален код за сигурност, който позволява незабавна проверка на частта Textar

Сканирането на QR кода с помощта на приложението Textar или въвеждането на 12-цифрения код в специален уебсайт предоставя незабавно потвърждение дали частта е оригинална и подробно описва стъпките, които трябва да се предприемат, ако е идентифицирана като фалшива или кодът вече е бил използван.

TMD Friction идентифицира доказателствата за подправяне и удостоверяването на спирачните части на Textar като ключови за програмата му за защита на марката, както обясни Марко Лот, вицепрезидент на компанията.

„Фалшификатите стават все по-голяма заплаха в спирачната индустрия. Те често съдържат забранени материали като азбест или не предлагат същата производителност или комфорт като оригиналните спирачни накладки. Лошото представяне на спирачките може да доведе до пътнотранспортни произшествия и поради това съветваме потребителите да монтират спирачни накладки само в доверен сервиз и да разчитат на качеството на марката, тъй като това е единственият начин да имате 100% увереност, че спирачките ще работят, когато наистина има значение.

За да подчертае това послание, PROriginal печатът за безопасност се пуска под лозунга „Безопасността започва с опаковката“. TMD Friction също така планира да разшири гамата от марки, защитени с enSeal, и ще добави защитния етикет PROriginal, за да покрие всички основни марки, включително Nisshinbo.

Пийт Смолвуд, мениджър за развитие на бизнеса в Eltronis, каза: „Все по-често виждаме, че брандовете в много различни сектори разглеждат етикетите като средство за валидиране и защита на техните стоки. Ефективната защита и удостоверяване изграждат доверие в марката и й позволяват да се откроява от конкуренцията.

„Чудесно е да видим, че TMD Friction работи толкова усилено, за да защити своите клиенти и да заеме ясна позиция срещу пиратството на продуктите и ние сме щастливи да предоставим това практично и въздействащо решение.“

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!