Водни помпи – нова версия на материала

8 декември 2020, 13:00

Работни турбинни колела, изработени от технически полимери

Много производители на двигатели ползват предимствата на положителните резултати от материалното развитие и все по-често се използват водни помпи с работни колела, изработени от технически полимери. В светлината на това развитие, Motor Service също коригира продуктовата си гама за пазара на резервни части.

Работните колела на водната помпа са ключов елемент, който гарантира, че помпата работи правилно. Наред с издръжливостта, проектните характеристики играят съществена роля и трябва да гарантират, че двигателят е охладен перфектно. Геометрията на турбинните колела гарантира че се постига скоростта на потока, необходима на охлаждащата течност.

Предимства

Използването на полимери позволява на работните колела да да бъдат оформени по-точно и ефикасно. Съвременните процеси на шприцване позволяват да се създадат по-сложни форми, които са по-добре оптимизирани за охлаждането. Охлаждането на двигателя се подобрява от по-висока скорост на потока на охлаждащата течност.

Горещо пресови и лепилни сглобки използвани днес за свързване на работното колело и вала са сравними с тези за метални работни колела.

Освен това новият материал създава по-малко шум и подобрява устойчивостта на помпата срещу кавитация и корозия.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!