Кои спирачни дискове на Brembo трябва да изберете, за да получите най-доброто за вас

10 декември 2020, 7:00

Някои предпочитат гладки дискове, други кръстосано пробити или с прорези, трети – истински спортен диск.

Четири линии спирачни дискове на Brembo

Изборът е много по-труден, отколкото изглежда, тъй като има толкова много различни продукти и марки. Важно е да изберете надеждна марка, когато купувате част за нещо толкова важно като спирачната система. Чрез непрекъснати иновации, Brembo постигна стотици победи в автомобилния спорт през последните 40 години.
Изберете от 4 различни опции, предложени от Brembo, за да актуализирате спирачните дискове на вашия автомобил. За да постигнете най-добро представяне на новите ви спирачни дискове, Brembo препоръчва винаги да ги сменяте с накладките едновременно, тъй като дори само частично износена накладка може непоправимо да повреди нов диск.

Brembo Original

Brembo предлага идеалното решение за вашата кола под формата на гладки спирачни дискове. Тези дискове Brembo увеличават живота на спирачните накладки и допринасят за по-приятно изживяване при шофиране.
Някои марки препоръчват дискове, които само приличат на оригиналните компоненти. Brembo, от друга страна, ви предлага абсолютно същите дискове, каквито имаше вашата кола, когато напуска поточната линия!
Текущите изследвания и разработки, лабораторни и пътни изпитания и усъвършенствани методи за производство и разпространение позволяват на Brembo да предлага гама дискове, които в зависимост от модела на автомобила могат да се похвалят и с допълнителни превъзходни характеристики като изключителната вентилационна система, по-висок коефициент на гасене на вибрациите на високо въглеродните дискове и уникална обработка с UV боя.
PVT Pillar Vented Technology: едно от предимствата на тези дискове е използването на вентилационни стълбове, които увеличават устойчивостта на самия диск на термично напукване с 40% спрямо конвенционалния диск с лопаткова вентилация.
High Carbon: Дискове Brembo с подобрена производителност чрез използването на високо въглероден чугун, който намалява както вибрациите, така и шума при спиране.
Обработка с UV боя: освен че придава на диска атрактивен метален завършек, процесът на ултравиолетово (UV) втвърдяване на боята е и изключително енергийно ефективен. Избирайки UV технология, Brembo е намалила използването на енергия и емисиите на CO2 в процеса на боядисване на дискове с 98%!

Brembo Xtra

Ако търсите спирачен диск с по-агресивен външен вид и по-фокусирана производителност, Brembo препоръчва кръстосано пробити дискове: идеалното решение за собствениците, които искат да съчетават безпогрешен стил с максимални спирачни характеристики.
Отворите, пробити в спирачния диск, значително подобряват сцеплението между накладката и диска, като придават прецизна, ефективна спирачна мощност в началото на спирането при мокри условия, особено при високи температури. Тези отвори също почистват повърхността на накладката, като изстъргват отломките, които иначе биха могли да се натрупат с течение на времето. Отворите също помагат за предотвратяване на потъмняване на спирачките, причинено от прегряване и по-ефективно евакуиране на газа, произведен в резултат на триенето върху накладката.

Brembo Мax

Дисковете с прорези представляват алтернативно решение за максимизиране на реакцията на вашата спирачна система.

Brembo Max предлага по-ефективна спирачна сила от стандартните спирачки, особено в началото на спирането. Прорезаните дискове поддържат фрикционния материал на накладките в добро състояние. Това предотвратява прекалено бързото повишаване на температурата, които са причина за остъкляването.

Един от каналите на повърхността на дисковете Brembo Max е индикатор за износване, който ви информира кога е достигната минимално допустимата дебелина на диска. Това означава, че можете сами да наблюдавате износването на диска и да решите кога е подходящият момент за смяна на дисковете.

Brembo Sport

Brembo създаде своята гама Sport спирачни дискове за шофьори, които търсят дискове, създадени специално за ефективно шофиране. Проектирани да минимизират прегряването и риска от изкривяване, тези дискове се предлагат както кръстосано пробити, така и с прорези.
Гамата Brembo Sport включва и накладки, специално предназначени за използване с тези дискове, произведени по най-високите стандарти и с най-съвременните материали, които само Brembo може да предложи. Изработени от специфичен фрикционен материал, който предлага постоянен коефициент на триене в целия работен температурен диапазон, тези накладки осигуряват изключителна производителност дори без загряване.
Със златисто оцветена поцинкована повърхностна обработка, която добавя оригинален щрих, няма съмнение, че това са най-добрите компоненти. Brembo Sport дисковете също са лесни за инсталиране, тъй като имат точно същите размери като оригиналните части на оборудването и са напълно съвместими със стандартните апарати и колела.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!