Новата UV светлина на Osram почиства въздуха в автомобилите

11 декември 2020, 7:00

Мини пречиствателят на въздуха на Osram Air Zing Mini, който лесно се побира на отворите за въздух, премахва микробите от въздуха в превозните средства, за да подобри качеството на въздуха за водачите и пътниците. С ултравиолетовата светлина удобното устройство може да елиминира до 99,9% от вирусите и бактериите. Osram използва своя опит в областта на фотоните и ултравиолетовата светлина, за да продължи да разширява портфолиото си.

В затворена малка площ, като вътрешността на превозното средство, вредните микроби могат лесно да се разпространят. Шофьорът и пътникът несъзнателно ги вкарват по време на пътуването и след това вентилационната система разпределя патогените в цялата кола – голям риск, особено сега с коронавируса. Ултравиолетовата светлина на Osram Air Zing Mini работи с дължина на вълната от 360 до 370 нанометра и може да премахне вируси и бактерии от въздуха на превозното средство с надеждност до 99,9 процента. Устройството вече е успешно тествано срещу вируси на птичи грип. Пречиствателят на въздуха също така елиминира въздушните алергени, замърсители и миризми.

Пълно елиминиране на микроби в малко пространство

С диаметър 7,5 см компактното, кръгло устройство не е по-голямо от ябълка и лесно се закрепва към вентилационните ламели на автомобила с щипка. Включеният USB кабел захранва пречиствателя на въздуха чрез всеки стандартен USB контакт. Устройството работи тихо и осветява логото на марката отгоре в фино синьо, за да покаже, че работи. Air Zing Mini пречиства въздуха, като го изтегля в устройството и го прекарва през титанов диоксиден филтър, върху който са монтирани серия UV-A диоди, излъчващи светлина. Фотокаталитична реакция убива вируси и бактериални клетки, преди пречистеният въздух да бъде изведен през горната част на корпуса. Филтърът може да се почисти с чиста чешмяна вода, да се изсуши и използва повторно. Няма опасност за пътниците от капсулираното UV лъчение. Освен това устройството може да се използва самостоятелно извън автомобила.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!