Задни спирачни апарати – важността на „запушващите винтове“

17 декември 2020, 13:00

Техническият мениджър на TRW, Брайън Нюел, описва своя скорошна среща в сервиз:

„Онзи ден ми се обадиха от сервиз, като имаха проблеми с инсталирането на един от задните ни спирачни апарати. Проблемът беше, че спирачната течност не попада в апарата, нищо не излиза от изпускателния винт за обезвъздушаване и много твърд педал.

“Първият ми въпрос беше дали от спирачния маркуч идва течност, когато не е свързан със спирачния апарат? Отговорът беше категорично “да”.

„Тогава попитах дали са премахнали малкия запушващ винт, който се намираше в долната част на отвора за маркуча на апарата. Отговорът им беше: „какъв запушващ винт?“ Обясних, че всички спирачни апарати TRW с вграден механизъм на ръчната спирачка са предварително напълнени с течност, за да помогнат при обезвъздушаване и настройка. За да спрем изтичането на течност по време на транспортиране и съхранение, ние монтираме затапващ винт, който трябва да се отстрани с шестостенен ключ точно преди монтирането на спирачния маркуч. Обикновено е толкова надолу във фитинга, че е възможно да се монтира спирачният маркуч, но очевидно ще спре всяка течност, постъпваща в корпуса на апарата.

Брайън продължава: „Предложих му да отиде и да провери това и да се свърже с мен, ако не това е проблемът. Достатъчно е да кажа, че не съм се чувал отново с него.”

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!