Смяна на куплунга на трансмисията на Mercedes Benz 722.6

30 декември 2020, 13:00

13-пиновия конектор на трансмисията причинява повечето проблеми с приплъзване на трансмисията или забавено включване при 5-степенната скоростна кутия на Mercedes Benz. Там протича трансмисионна течност и кара автомобила да загуби комуникация с корпуса на клапана. Това е често срещан проблем при автомобилите на Mercedes Benz от 1998 до 2008 г. Много пъти дори механиците диагностицират грешно проблемите с трансмисията, мислейки, че се нуждаят от нов корпус на клапана или дори трансмисия. В действителност проблемът е в конектора на трансмисията, в който протича масло от гумените О-пръстени. Така че, преди да направите нещо друго, сменете този куплунг и добавете маслото в трансмисия, за да отстраните този често срещан проблем. Това не е сложна задача.

Необходими части

Текущ номер на частта – 2035400253 – корпус куплунг

Стар номер   1402700250

 

.

 

Ще трябва също да добавите трансмисионна течност, след като извадите куплунга. Трансмисията ще показва признаци на приплъзване, трудно превключване или забавено включване, когато има малко течност

 

За измерване на нивото на трансмисионната течност е необходима и маслоизмервателна щека за трансмисията, тъй като в колата няма такава. Тръбата е с капачка, но без щека за измерване. За да измервате правилно нивото на трансмисионната течност, трябва да шофирате автомобила за около 5 минути и след това да измерите нивото, тъй като трансмисионната течност трябва да е топла, когато я измервате. Референтен номер на щеката за трансмисията на Mercedes Benz 140-589-1521-00.

Стъпки за смяна:

  • Трябва да премахнете пластмасовия капак, за да достигнете до куплунга.
  • Отстранете торкс болта в долната част на металния щит.
  • Завъртете конектора надолу.

 

 

  • Издърпайте кабела и вижте дали щифтовете са зацапани с масло.
  • Отстранете 7 мм болт в центъра на иконектора. За това ще ви трябва или удължител.
  • След като извадите болта, издърпайте стария куплунг.
  • Инсталирайте новия куплунг. Уверете се, че е подравнен в същото положение като стария.
  • Натиснете снопа с трансмисионните проводници и завъртете езичето нагоре.
  • Поставете обратно пластмасовия капак.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!