BMW серия 1: Чува се бучене изпод автомобила по време на движение с висока скорост

24 февруари 2021, 16:52

Специалистите от фирма Autodata получиха от един автомобилен сервиз въпрос относно наличието на смущаващи шумове в автомобил от марка BMW. Успешно идентифицираха причината за проблема.

В автомобила на наш клиент от марка BMW серия 1 от 2012 година се чува бучене изпод превозното средство по време на движение със скорост над 90 км/ч. Чухме тези шумове по време на тестовото шофиране, но не можем да открием източника на неизправността в сервиза. Проверихме дали всички болтове, закрепващи защитния капак на шасито, са затегнати с правилния въртящ момент. Не забелязахме нищо, което би могло да причини повредата. Моля, помогнете.

Отговор: Срещали сме се вече с този тип неизправност и преди при няколко модела BMW, тя е причинена от прекалено голямо разстояние между предния и централния защитен капак на шасито. Демонтирайте централния защитен капак на шасито. Почистете основно посочената повърхност – фиг. 1.1. В отдел резервни части за BMW е достъпна подложка от пяна, която трябва да монтирате върху почистената повърхност. Монтирайте централния защитен капак на шасито. След завършване на ремонта трябва да се проведе тестово шофиране, за да се уверите, че проблемът е отстранен.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!