Готови за летните температури Сервизно обслужване на климатици и смяна на филтъра за купе през пролетта

5 март 2021, 8:34

През пролетта започва сезонът за сервизното обслужване на климатици. Повечето производители на автомобили препоръчват климатичната система да се проверява и обслужва веднъж годишно – а пролетта е идеалното време за това. Редовното обслужване на климатика и смяната на филтъра за купе повишават ефективността на A/C системата и осигуряват приятна атмосфера за пътниците.

За да ви е хладно и в топлите дни, трябва редовно да правите професионално сервизно обслужване на климатика. Bosch предлага на сервизите подходящи напълно автоматични уреди за ефективно обслужване на A/C системи с хладилни агенти R134a и R1234yf. И стандартните ACS 663 и ACS 653, и премиум устройствата ACS 863, ACS 763 и ACS 753 изтеглят до 99% от хладилния агент. Това спестява пари и защитава околната среда.

С приложението ACS Connect, което е с опционален Wi-Fi интерфейс, сервизните техници могат да следят A/C обслужването от друга работна станция. Апликацията информира веднага за следващата операция на обслужващия уред.

ACS са предназначени за напълно автоматична поддръжка и ремонт на всички климатични системи за леки и товарни автомобили и са съвместими и с хибридните и електрическите превозни средства.

Облекчение за страдащите от алергия – сълзящите и сърбящи очи и кихането, причинени от алергени, са особено досадни при шофиране. В тези случаи филтрите за купе на Бош ще ви осигурят комфорт.

Професионалното сервизно обслужване на климатиците на клиентите трябва да включва и смяна на филтъра за купе. Bosch препоръчва този филтър да се сменя веднъж годишно или на всеки 15 000 километра. Ранната пролет е най-подходящият период за това. Така пътниците в автомобила ще бъдат защитени навреме от финия прах и полените.

Освен стандартните филтри, Bosch предлага и филтри с активен въглен, които задържат замърсителите и неприятно миришещите газове. Страдащите от алергия могат да се възползват от особено мощния FILTER+ на Bosch, чийто антиалергичен слой елиминира бактериите и трайно обезврежда алергените. Микрофибърният слой на FILTER+ улавя 99% от фините прахови частици с миниатюрни размери едва от 2,5 микрометра. С актуалното разширение на продуктовата гама FILTER+ на Bosch над 190 милиона автомобила в Европа вече могат да бъдат оборудвани с филтъра за здравословен живот.

 

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!