Роди се нова компания – DRiV, от обединението на Tenecco и Federal-Mogul.

18 февруари 2019, 16:30

DRiV се отделя от Tenecco по-късно през 2019. Очаква се новата компания за следпродажбено обслужване и първоначално вграждане да бъде световен лидер.

DRiV Incorporated е името на бъдещото публично търгувано дружество за следпродажбено обслужване и първоначално вграждане, което ще стартира през втората половина на тази година. След като заработи, DRiV ™ ще бъде един от най-големите световни доставчици на множество продукти и разнородни марки резервни части и един от най-големите производители на първоначално вграждане в световен мащаб (OE). DRiV ще бъде със седалище в района на Чикаго.

“Това е паметен ден, сега, когато можем да обявим името и идентичността на бъдещата компания”, каза Брайън Кеселер, съ-изпълнителен директор, Tenneco и бъдещ председател и главен изпълнителен директор на DRiV. „DRiV ще бъде уникален нов бизнес, стартиращ с над 6 милиарда долара продажби, изграден от комбинираните силни страни на Tenneco, Federal-Mogul и Öhlins – силно фокусирани върху иновациите, производителността, развитието на марката и обслужването на клиенти. Нашето глобално покритие и уважаваните висококачествени марки за резервни части, както и дългогодишните ни партньорства с водещите световни производители на оригинално оборудване ни дават значително конкурентно предимство. Ние сме стратегически позиционирани, за да се възползваме от тенденции, като увеличаването на автомобилите в експлоатация в световен мащаб, както и растежа на интелигентното окачване, новите модели за мобилност и развитието на автономното шофиране.”

Името на DRiV е емблематично за това, което новата компания планира да бъде – световен лидер в пазара на следпродажбено и оригинално оборудване, който помага на хората да извлекат максимума от всяко превозно средство, всяко шофиране, всяко състезание и всяко пътуване. Черното, червеното и сребърното в логото са свързани с богато наследство. Цялостният дизайн на логото е облечен в кръгла форма, която представлява тахометър, олицетоворяващ скорост, сила и предизвиква границите. Буквите с уникален стил, които формират името на компанията, са чисти, динамични и наклонени напред. В дизайна на логото, името DRiV включва специален символ за „i“, който има множество значения.  Може да се чете като буква “i”, която също представлява цялост, иновация и проницателност. Може да се чете и като число „1”, което означава „обединен екип”.

„Името и логото на DRiV са отличителни и изпъкват от конкуренцията, както в оригиналното оборудване, така и в резервните части“, казва Скот Уситало, главен маркетинг директор на компанията. „Олицетворява идеята, че има движеща сила зад всичко движение. Нашата мисия е да бъдем движеща сила, която движи хората – предлагайки им удоволствие от шофиранене чрез диференцирани марки, продукти и технологии. DRiV е активно име, което вдъхновява енергия и движение, и символизира това, което възнамеряваме да предоставим на нашите клиенти – превъзходни постижения в шофирането.

Бизнеса на следпродажбеното обслужване – Motorparts

Бизнесът на DRiV, който ще бъде известен като “Motorparts”, ще разработва, произвежда и разпространява широко портфолио от продукти в световния пазар за резервни части. Чрез придобиването на Federal-Mogul през 2018 г., компанията  изгради водещо в бранша портфолио от марки, което я позиционира като един от най-големите световни доставчици на резервни части за световния пазар. Формирано от уважавани и висококачествени марки, включва Monroe®, Champion®, Öhlins®, MOOG®, Walker®, Fel-Pro®, Wagner®, Ferodo® Rancho®, Thrush®, National®, Sealed Power®, Axios® и други.

Бизнеса на oригинално оборудване (ОЕ) – Ride Performance

Бизнеса на oригинално оборудване, известен като „Ride Performance“, е един от най-големите в света, които разработват, произвеждат и доставят водещи световни производители на оригинално оборудване с амортисьори, подпори, NVH материали и фрикционни материали на спирачките.

След придобиването на Federal-Mogul през октомври 2018 г., разделянето на Tenneco на две независими, публично търгувани дружества се очаква да бъде завършено през втората половина на 2019 г. След отделянето, останалите предприятия на Tenneco ще се съсредоточат върху технологията на силовите задвижвания, като ще запазят името на Tenneco.

 

Източник: Tenneco

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!