Opel Astra: шумове по време на движение в зоната на предната колона A

18 юни 2022, 10:24

Водачът на автомобил Opel Astra от 2010 година се оплаква от странни шумове по време на движение. Този проблем се оказа познат на специалистите от фирма Autodata.

Клиент, който притежава автомобил Opel Astra от 2010 г., се оплаква от звуците на „щракане“, идващи от областта на дясната колона А по време на шофиране. Чухме този звук по време на пробно шофиране, но не можем да установим причината за повредата. Позната ли Ви е тази повреда?

Отговор: Да, вече сме чували този „щракащ“ шум в моделите Astra, произведени между 2010 и 2012 година. Причинен е от прекалено големия луфт между панелите на прага на вратата. Свалете облицовката от прага на предната дясна врата. Отстранете частично гуменото уплътнение на отвора на предната врата. Нанесете защитна лента върху посочената зона фиг.1.1. С помощта на чук и наковалня (специален инструмент за ламарини) увеличете напрежението на мястото на свързване на каросерията. Монтирайте гумено уплътнение в отвора на вратата. Монтирайте облицовката на прага на предната дясна врата. Направете тестово шофиране, за да се уверите, че проблемът е отстранен.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!