MINI Clubman: Щракане в зоната на окачването на задните колела

11 май 2021, 10:23

Фирма Autodata води ръководството Autodocta, в което представя решения на често срещани автомобилни проблеми, които са трудни за диагностициране. Този път специалистите се сблъскаха с проблем, срещнат в автомобила MINI Clubman.

Имаме проблем с MINI Clubman от 2008 година. При движение по неравен терен в зоната на окачването на задните колела се чува щракане. Проверихме всички елементи на окачването, но те работят добре. Знаете ли каква може да бъде причината за този шум?

Отговор: Да, този проблем вече е бил съобщаван няколко пъти от други собственици на автомобили модел Clubman, произведени между 01.01.08 – 16.11.08 и е причинен от неправилната позиция на горната задна възглавница на амортисьора поради изпъкнали заваръчни пръски на пода на превозното средство. Демонтирайте задните амортисьори. Проверете зоната, в която са посочени заваръчните пръски фиг. 1.1. С помощта на подходящ инструмент отстранете заваръчните пръски и лакирайте мястото на повредата съгласно цветовата гама на каросерията. След завършване на ремонта трябва да се проведе тестово шофиране, за да се уверите, че проблемът е отстранен.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!