Оспорвана битка в надпреварата за най-добър млад механик

14 май 2021, 13:43

Най-добрият млад автомеханик на България ще представи страната ни на международното състезание „Young Car Mechanic“ в Полша

Тридневна битка и остра конкуренция определиха победителите в националното състезание за „Най-добър млад автомонтьор и водач на моторно превозно средство“ 2021, което се проведе в периода 11-13.05.2021 г. Домакин беше Професионална гимназия по механотехника „Владимир Комаров“ в гр. Силистра. До този етап от надпреварата стигнаха 21 ученици от 7 отбора – победители в регионалните кръгове на състезанието. Оспорваната надпревара завърши с майсторско кормуване, определило победителя в категорията „Най-добър млад водач на МПС“.

В комплексното отборно класиране победител е отборът на Професионална гимназия по механотехника „Владимир Комаров” Силистра. Второ и трето място заеха отборите на Професионалната гимназия по механотехника, електроника, телекомуникации и транспорт „Христо Ботев“ Шумен и Професионална гимназия по транспорт и енергетика „Хенри Форд“ София.

В категорията „Най-добър млад водач на МПС“ първите три места заеха отборите на: Професионалната гимназия по механотехника, електроника, телекомуникации и транспорт „Христо Ботев“ Шумен, Професионална гимназия по механотехника „Владимир Комаров” Силистра и Професионална гимназия по транспорт и енергетика „Хенри Форд“ София.

В индивидуалното класиране първи бе Георги Христов от Професионална гимназия по механотехника „Владимир Комаров” Силистра, следван от Станислав Боранов от Професионалната гимназия по механотехника, електроника, телекомуникации и транспорт „Христо Ботев“ Шумен и Златимир Стайков Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника Бургас.

Отборната титла за „Най-добър млад автомонтьор“ грабнаха учениците от Професионална гимназия по механотехника „Владимир Комаров” Силистра с ръководител инж. Георги Стоянов. Втори стана отборът на Професионалната гимназия по механотехника, електроника, телекомуникации и транспорт „Христо Ботев“ Шумен с ръководител инж. Николай Сърмаджиев. Трети се класира отборът на Професионална гимназия по транспорт и енергетика „Хенри Форд“ София с ръководител инж. Божидар Божиков.

Най-добрият млад автомонтьор на България за 2021г. е Тугай Фахредин от Професионална гимназия по механотехника „Владимир Комаров” Силистра, а Тиодор Скорчелиев от Професионална гимназия по механотехника „Владимир Комаров” Силистра и Михаил Димитров от Професионална гимназия по транспорт и енергетика „Хенри Форд“ София се наредиха съответно на второ и трето място.

Победителите получиха грамоти и подаръци от гимназията домакин, както и награди от Интер Карс, Febi, Schaeffler, Bosch,  Continental, Elring, Meyle и Q-Service.

Пожелаваме на Тугай да повтори успеха на ученика от същата гимназия Ерен Осман, спечелил международното състезание „Young Car Mechanic” през 2019 г.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!