Ново от Philips за механиците – сервизни лампи Xperion 6000 LED и Penlight Premium Color+  

23 септември 2021, 8:35

В началото на септември марка Philips въвежда на полския пазар нови модели сервизни лампи. Това е отговор на получените мнения и нарастващите изисквания на механиците.

Още днес в гамата сервизни лампи от Philips можем да намерим повече от двадесет модела. Въпреки че имат много общи неща, благодарение на такъв богат избор, всеки механик ще избере решение, подходящо за спецификата на неговата работа. Въпреки това непрекъснато се полагат усилия за подобряването им и възможността за използване на развиващи се технологии. Резултатът е напълно новата серия светодиодни лампи Philips Xperion 6000 и – на езика на производителите на автомобили – facelifting Penlight Premium Color +.

 

Philips Xperion 6000 LED

Гамата от нови LED работни лампи Philips Xperion 6000 се състои от пет позиции и два допълнителни аксесоара. Всички те се характеризират с ярък (лаймово зелен) корпус, което е пример за реакцията на производителя на предложенията на потребителите. Този цвят улеснява намирането на предмета в близост до сервизните инструменти. Друга промяна – по отношение на другите модели лампи – е бутонът за захранване, разположен от противоположната страна на светлинния модул. Благодарение на това е ограничен ефектът на заслепяване при включване на лампата.

Цветовата температура на COB LED диодите е 6000 K, което гарантира светлина близка до дневната. По този начин тя е неутрална за човешкото око и минимизира умората дори след няколко часа работа. Фирма Philips също се е погрижила да поддържа висок индекс на цветопредаване – в зависимост от модела 72-95 CRI.

Общото решение е и захранването. Всяка лампа има вградени акумулаторни батерии, зареждани чрез USB порт тип C с индикатор за състоянието. Като опция (с изключение на един случай) се предлага докинг станция с две места за зареждане.

Най-малкият джобен модел в гамата Xperion 6000 може да се нарече джобно фенерче. Еднократното натискане на превключвателя активира точкова светлина с мощност 100 лумена, която е разположена върху гъвкаво рамо (25 cm). Двукратното натискане е отговорно за основния LED модул в режим boost 300 lm, а трикратното натискане го намалява до режим eco 150 lm. В зависимост от избора продължителността на непрекъсната работа е от 10 до 3,5 часа.

Втората позиция е моделът Xperion 6000 Line. Това е класическа конструкция на лампата с прецизен светлинен лъч с широчина 110 градуса. Потребителят може да използва прожектори в едноточков режим (120 lm), както и в режимите eco (150 lm) и boost (300 lm). Изборът се извършва чрез съответен брой натискания на превключвателя на захранването. В този случай времето на работа е от 9 до 4,5 часа.

Моделът Xperion 6000 Slim е алтернативна конструкция. Отличава се с много по-тесен елемент (20 mm) със светлинния модул. Второто улеснение е възможността за завъртане около собствената му ос на 270 градуса. Моделът може също така да се сгъне като острието на джобно ножче. И тук натискането на бутона за захранване активира едноточков режим Spotlight (150 lm), две натискания – boost 500 lm, три – eco 250 lm и четири – позиция off. Работното време е от 9 до 4,5 часа.

Последните два модела видимо са еднакви. Корпусът на Xperion 6000 Pillar разполага с едноточков отражател 180 lm и накланяща се глава със светлинен панел – boost 500 lm и есо 250 lm. Допълнение към втория вариант на Xperion 6000 Pillar е UV лампа. Благодарение на нея механикът може да провери херметичността на различни автомобилни системи. Работното време с едно зареждане на батерията е 10 – 4,5 часа.

Корпусите на новите сервизни лампи Philips Xperion 6000 са изработени от висококачествена ABS пластмаса. Дръжката е покрита с гума, което осигурява по-здрав захват по време на извършваните дейности. Всяка от тях има прибираща се и въртяща се на 360 градуса кука. В зависимост от модела се използват един или два магнита.

Присъща характеристика на сервизните лампи Philips е да осигурят високи параметри на херметичност (IP54 или IP65) и устойчивост на механични удари (IK07).

В допълнение към опционалната докинг станция, за моделите Xperion 6000 Slim и Pillar се предлага плъгин чип „Find me“. Той улеснява намирането на лампата. Освен това към едно и също дистанционно управление може да се свържат няколко съвместими броя. Това решение е стандарт в Xperion 6000 Pillar UV.

 

Penlight Premium Color+

Сервизната лампа Penlight Premium е един от най-популярните модели в асортимента на марка Philips. В сравнение с gen2 синята вложка върху алуминиевия корпус е заместена със сива. Доколкото това може да се нарече козметична промяна, дотолкова наличието на светлинен модул може да се нарече революция. На мястото на досегашния диод SMD LED се използват по-ефективни чипове COB LED. В едноточковата система мощността беше увеличена от 120 на 180 lm, в есо режим от 60 на 120 lm, а в boost режим от 145 на 200 lm. За тази цел е добавен режим на светкавица с червен предупредителен цвят.

Важна разлика е постигането на висок показател 95 CRI. Поради точното възпроизвеждане на цветовете, те са видими като при естествена дневна светлина. Ъгълът на разпределение на лъча е 70 градуса, а адаптацията му към мястото на работа може да се регулира с променлива магнитна стойка в диапазона от 50 градуса.

Модернизираният модел Penlight Premium също получи вместо порт микро USB – USB порт от тип C. Той е по-ефективен по време на зареждане, което води до съкратяване на това време (до 1,8 часа). Размерът (178x34x20 mm), теглото (90 kg) и нивото на защита (IP54) и защита срещу механични повреди (IK07) не се променят.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!