Jeep Cherokee: вибрации в автомобила по време на ускоряване

3 юни 2022, 8:45

Фирма Autodata води ръководството Autodocta, в което представя решения на често срещани автомобилни проблеми, които са трудни за диагностициране. Този път проблем представляват вибрациите в Jeep Cherokee, които се наблюдават, когато колата набира скорост.

Собственик на Jeep Cherokee от 2015 г. дойде в нашия сервиз и се оплака от вибрации в автомобила по време на ускоряване при скорост 16-32 км/ч. Усетихме вибрациите по време на тестовото шофиране, но след като се върнахме в сервиза, не можем да открием причината за възникването им. Съобщавали ли са други собственици на Cherokee за такъв проблем?

Отговор: Да, този проблем вече ни е докладван и засяга моделите Jeep Cherokee със задвижване на четири колела и 9-степенна автоматична трансмисия, произведени преди 12 септември 2016 г. Вибрациите се дължат на дефектна конструкция на предните задвижващи валове. Проверете предните задвижващи валове, ако е монтиран задвижващ вал тип 1, сменете го с нов тип 2 (фиг. 1.1.). След приключване на ремонта трябва да се извърши тестово шофиране, за да се уверите, че проблемът е отстранен.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!