Jaguar XE: предупредителна лампа на система ABS

24 октомври 2021, 12:03

В един от нашите сервизи в автомобил на клиента от марка Jaguar непрекъснато свети предупредителната лампа на система ABS. Какъв е бил проблемът? Решението на проблема ни представят специалистите от фирма Autodata.

Един от нашите клиенти дойде в нашия сервиз с Jaguar XE от 2016 г., в който предупредителната лампа на ABS свети, а в паметта на контролния компютър за управление на ABS са записани кодовете за грешки C0031 и C0034. Сменихме и двата сензора за скорост на предните колела на системата ABS и автомобилът се движеше добре известно време, но сега се върна в сервиза със същите кодове за грешки. Досещате ли се за други причини за повредата, преди да сменим отново датчиците за скоростта на колелото?

Отговор: Да, чували сме за описания проблем, който засяга всички модели Jaguar XE, произведени между 2016 и 2018 г. Това се дължи на изтичане на вода в сензора за скорост на колелото на системата ABS отпред поради натрупване на вода. За да предотвратите събирането на вода в предната подпорна плоча на спирачката, пробийте отвор за източване на водата на съответното място отзад на опорната плоча на предната спирачка. Използвайте регулиращия инструмент, достъпен в отдела за части на Jaguar, за да се уверите, че отворът за източване на вода е пробит на правилното място (фиг. 1.1.). Използвайте свредло 6,0 mm , за да направите дренажен отвор, като се уверите, че свредлото не стърчи повече от 64 mm от патронника. Инсталирайте нов сензор за скорост на предното колело ABS и повторете дейността от другата страна. Това би трябвало да отстрани проблема.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!