Honda обявява преструктуриране на глобалната автомобилна производствена мрежа

25 февруари 2019, 13:00

Honda обяви преструктуриране на световната си автомобилна производствена мрежа. Компанията се надява да ускори ангажимента си за електрическа мобилност и да отговори на предстоящите безпрецедентни промени в световната автомобилна индустрия. В отговор на огромните предизвикателства, свързани с електрификацията на автомобилната индустрия, Honda ще преструктурира дейността си и ще се съсредоточи върху дейности на места, които обещават високи производствени обеми.

Хонда Великобритания информира служителите си за това, че групата възнамерява през 2021г. да затвори своята производствена база в Суиндън, в края на производствения цикъл на сегашния модел. Понастоящем заводът в Swindon произвежда около 150 000 автомобила годишно и в него работят около 3 500 души. Първите стъпки за преговори със засегнатите служители ще се предприемат веднага.

Глобалното преструктуриране на производствената мрежа ще засегне и производствените мощности на Honda в Турция. Турската Honda Turkiye AS произвежда около 38 000 автомобила годишно. Въпреки че тази компания ще преустанови производството на сегашния модел Civic Sedan през 2021 г., тя възнамерява да продължи да работи. Междувременно Honda Turkiye AS и турските заинтересовани страни ще продължат своя конструктивен обмен.

Кацуши Иноуе, главен директор на европейските регионални операции в Honda Motor Co., Ltd. и председателят на Хонда Мотор Европа коментира: „В светлината на безпрецедентните промени, които очакват нашата индустрия, ние трябва допълнително да ускорим нашата стратегия за електрификация и да преструктурираме съответно нашата производствена мрежа. Затова трябваше да попитаме нашите служители как да адаптират нашата производствена мрежа към тези предизвикателства. Получените решения не бяха взети лекомислено и съжаляваме, че днешното обявление може да бъде обезпокоително за нашите служители. “
Въпреки това, европейската централа на Хонда ще продължи да бъде във Великобритания, обслужвайки интересите на европейските клиенти.

Източник: PresseBox

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!