Шефлер ще затвори два Британски завода заради Брексит

7 ноември 2018, 11:34

Германският доставчик Schaeffler, ще затвори две фабрики във Великобритания, като част от промените, предизвикани отчасти от планираното от Великобритания излизане от Европейския съюз.

Компанията каза, че заводите й в Плимут, Южна Англия и Ланели, Уелс, ще бъдат затворени в средносрочена перспектива, като производството ще се премести в Германия, Китай, Южна Корея и Съединените щати.

Шефлер има 92 000 служители в световен мащаб, от които 1000 в Обединеното кралство. Доставчикът каза, че планът следва новата производствена мрежа, която отчита бъдещото търсене и предлагане, икономическите условия и решенията на автомобилните производители.

“Брексит очевидно не е единственият решаващ фактор за вземането на решения за пазара в Обединеното кралство, но необходимостта от планиране на различни сложни сценарии доведе до решението”, заяви Юрген Зиглер, мениджърът на Schaeffler, отговарящ за Европа.

Доставчикът заяви, че само 15% от стоките, които произвежда в Обединеното кралство, остават в страната, докато по-голямата част от тях се изнасят за континентална Европа. Автомобирите и доставчиците са загрижени, че ако Великобритания напусне ЕС без споразумение през март, бъдещият износ от Великобритания в Европа може да доведе до тарифи.

В допълнение към обектите в Плимут и Ланели, доставчикът има завод в Шефилд и два логистични центъра в Херефорд и Сътън Колдфилд.

Шефлер е номер 22 в списъка на 100-те водещи световни доставчици на автомобилни компоненти в Европа.

 

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!