Подобрена идентификация на частите с новия TecDoc каталог

25 февруари 2019, 15:00

Всички участници в автомобилния пазар за резервни части имат обща цел: движещи се автомобили и удовлетворени шофьори. Добрата работа в екип между автосервизите, дистрибуторите и производителите изисква максимална прозрачност и ефективност. Каталогът TecDoc е една от водещите търсачки за автомобилни части и автомобили в световен мащаб. Тя се основава на стандарта TecDoc, който през 2019г. продължава да поддържа най-високото качество на данните в независимия афтърмаркет в продължение на 25 години. Александър Вегнер, заместник-председател на отдел Бизнес мениджмънт и търговия в TecAlliance, обяснява как сервизите, търговците и индустрията се възползват от каталога TecDoc, който е достъпен от януари 2019 г.

Как TecDoc каталогът поддържа сервизи, дистрибутори и производители на части в автомобилния пазар?

АВ : Ежедневните дейности на сервизите, дистрибуторите и производителите на части в независимия афтърмаркет включват напълно различни предизвикателства. Въпреки това, две неща винаги са във фокус, а именно  търсене  и  намиране.

Сервизите се нуждаят от точна и бърза идентификация на части и превозни средства, както и пълна и актуална информация за  ремонт и поддръжка . Търговците на части искат да изградят лесни за ползване онлайн каталози и ефективни електронни търговски канали въз основа на нашия глобален каталог за превозни средства и резервни части. Те също така искат да намалят фалшивите поръчки, да реагират бързо на желанията на клиентите и да предоставят добри съвети. За тях те трябва да разчитат на информацията за продукта от най-високо качество. Производителите на части трябва да гарантират, че информацията за продукта е оптимално достъпна в целия свят с необходимата дълбочина на детайлите.

TecDoc каталог ги подкрепя. С повече от 75 000 типа превозни средства, повече от 6,5 милиона артикула от 700 марки и повече от 250 милиона връзки, днес тя е най-голямата база данни за автомобили и части в света. Стандартът TecDoc означава най-високото качество на данните в независимия пазар за резервни части.

Какво е специално при търсенето на части с каталога TecDoc?

АВ : С интуитивната функция за търсене и сегментирането в 48 групи части, всяка резервна част, която търсите, бързо се намира – от А до Я. Каталогът TecDoc също е уникална справочна работа за ремонтни изследвания. Той предоставя обширна информация за артикули и връзки на превозни средства от производители, връзки към видеоклипове на продукти и, не на последно място, много инструкции за монтаж.

Сервизите се нуждаят от идентификация на части и превозни средства и преди всичко пълна и актуална информация за ремонт и поддръжка. Как се осъществява достъп до тези данни?

АВ : Информацията за ремонт и поддръжка вече е много удобно интегрирана в каталога на TecDoc. По време на търсенето на резервни части, потребителите могат да имат достъп до много различна информация, т.е. идентификационен номер на превозното средство с VIN филтъра, информация за поддръжката, стандартни времена на работа, информация за колелата и гумите, действия и интервали за обслужването, стойности за изпитване и регулиране, моменти на затягане, и още много.

Тук също сервизите се възползват от високото качество на данните, комфорта и ефективността на бързото и мощно търсене и могат да бъдат сигурни, че получават информация, отговаряща на изискванията на производителя. В зависимост от това колко данни за ремонт и поддръжка са необходими на сервиза, той може да избере модулите, от които се нуждае.

Ние предлагаме на нашите клиенти в сервизите и търгуваме с обширен и интегриран онлайн каталог, в който могат да намерят точните отговори на всички свои въпроси за ремонт, сервиз и резервни части.

Какви възможности за интеграция предлага новият каталог TecDoc?

АВ: В течение на годината е възможно да се изгради индивидуално решение за електронна търговия с функционалност в уеб магазина, базирана на каталога TecDoc. Потребителят печели от интегрирането на данни, обслужване и ремонт, както и от възможността да го свърже с TecAlliance Order Manager. Интегрирането в съществуващите системи за електронен бизнес на каталога не е проблем поради API на Web Service от TecAlliance.

Източник: TecAlliance

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!