N! HEAVY DUTY SUMMIT – срещата на върха на групата NEXUS се проведе в Гданск

15 юли 2022, 11:45

Гданск беше избран за място на международната среща на доставчици и партньори на група NEXUS от сектора Heavy Duty. Тук пристигнаха представители на фирми и пазари, разпръснати по целия свят. Дневният ред на събитието включваше конференция за текущата дейност на групата, обучителни семинари за партньори и много бизнес срещи.

Среща на върха на групата за пазаруване NEXUS

По време на срещата в Гданск беше представено резюме на текущите дейности на групата NEXUS. Бяха представени и нейните нови членове. Това са дистрибутори на части от Азербайджан (фирма REEN) и Албания (DEGERT AUTO) и новият доставчик на групата – производителят на акумулатори ODYSSEY Battery.

– Това не е първата среща на партньори и доставчици на NEXUS, посветена на сектора Heavy Duty, но предишната се проведе през 2019 г. (в Лион). През последните три години имаше само виртуални срещи. – каза Януш Желински, управляващ отдела Global Heavy Duty Business Development в NEXUS – Днес се връщаме към големите, глобални срещи, организирани от централата на групата в Женева. Арената на първата подобна среща след дълга пауза е Гданск. Вярвам, че това беше добър избор.

NEXUS остава най-бързо развиващата се група за пазаруване. За по-малко от десетилетие на своята дейност, тя събра 159 членове от 138 страни. 58 дистрибутори от тази група са фирми, свързани с пазара Heavy Duty (HD) – т.е. действащи на пазара на части за камиони, строителни и селскостопански превозни средства (on и off highway). Общо в света има над 9 хиляди пункта за продажба на части с посредничеството на NEXUS. Понастоящем в списъка с доставчици на части, свързани с NEXUS, има 90 фирми. 76 от тях работят в световен мащаб, а 75 са свързани с HD сектора.

Група NEXUS представи и финансови данни. Те показват, че оборотът на групата достига 35 милиарда евро, от които 5,5 милиарда представляват HD секторът. Плановете включват по-нататъшно развитие на бизнеса, разширяване на структурата от партньори и доставчици и търсене на нови възможности за генериране на печалби. Важен елемент от развитието са и сервизните мрежи, включително мрежа от сервизи за обслужване на камиони.

Срещата беше посветена основно на дейността на група NEXUS на пазара на камиони, поради което много място беше отделено на мрежата NEXUSTRUCK. Понастоящем тя обхваща 1200 сервиза, разпръснати по целия свят. Специално за нейните членове, т.е. представители на Heavy Duty сектора, е създадена платформата NEXUSTRUCK, която отскоро е налична в подобрената версия 2.0. Членовете на мрежата могат също така да разчитат на достъп до платформата WOP!, техническа подкрепа, помощ при провеждане на местни маркетингови дейности, обучение и брандиране на мрежата NEXUS. По време на презентацията беше отделено място на една от актуалните пазарни мегатенденции, а именно устойчивото развитие.

Срещи B2B, тоест „бързи бизнес срещи”

Представянето на текущите дейности на група NEXUS беше съществена, но не и ключова част от тридневната среща N! HEAVY DUTY SUMMIT. Това бяха индивидуални разговори на доставчици и членове на мрежата, които рядко имат възможност да провеждат срещи на живо. Всеки от участниците имаше възможност да планира своите срещи предварително чрез уебсайта на събитието. За всяка от срещите бе отделен половин час (т.нар. Speed ​​​​Date Meeting).

Събитие N! HEAVY DUTY SUMMIT се проведе в дните 4-6 юли

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!