Наляво, надясно, напред Частите за кормилна система от фирма AIC Germany гарантират прецизност и безопасност

10 ноември 2022, 8:34

 AIC Germany е фирма от Хамбург, Германия, специализирана в доставката на автомобилни резервни части и динамично решаване на проблеми. Благодарение на разнообразната продуктова гама от повече от 12 500 продукта в повече от 100 продуктови групи, AIC се радва на утвърдена позиция на независимия пазар за резервни части вече в продължение на петдесет години. Всеки ден се търсят нови решения и продукти, които да улеснят ежедневното функциониране на автомобилните сервизи.

Освен гумите и спирачките, кормилната система е особено технически взискателна и най-вече много важна от гледна точка на безопасността. Може да има сериозни последствия за пътниците, ако превозното средство излезе от пътя. Поради тази причина частите на кормилната система не трябва да имат никакви дефекти. В крайна сметка работата на кормилната уредба е да насочи автомобила в желаната посока – възможно най-прецизно и отговорно.  

В днешно време превозните средства стават все по-тежки, а осите – по-леки и по-компактни. В резултат на това компонентите на кормилното управление са подложени на по-големи натоварвания, което ги прави по-податливи на износване. Износването на отделни части на кормилната система и окачването може да повреди цялата кормилна система. Издръжливостта на кормилната система се влияе от вида на материала, от който са произведени гумено-металните части на кормилната уредба. Тук се получава износването. Гумата остарява, става пореста и може да се напука. Металът е податлив на корозия и може да се огъне. Когато е необходима поддръжка, лагерните черупки и сферичните глави се проверяват визуално. Напукан маншон на кормилната кутия, износени сферични шарнири и шарнири на окачването трябва да се сменят незабавно. Напречни щанги, носачи и стабилизатори трябва да се сменят веднага, щом се повредят или деформират.

Освен качеството на материала, много важна роля изпълнява и точността на прилягане (пасване) на компонентите на кормилната система. Правилното подравняване на геометрията на оста може да се види по протектора на гумата и стабилността на посоката на превозното средство.

Следователно може да има много причини за повреда на кормилната система. Те могат да включват лоши пътни условия, естествено износване, корозия и ръжда, неправилно налягане в гумите, външна сила или неправилен стил на шофиране.

Ако искате да продължите да шофирате по улиците безопасно, лесно и прецизно, AIC Germany има в своята програма правилните части за кормилната система. Носачи, стабилизатори, шарнири, напречни щанги, съединителни щанги, лагери, колесни лагери. Тук ще намерите това, от което се нуждаете. Попитайте Вашия търговец на едро.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!