Допълнителна светлина по 8 начина

9 ноември 2022, 8:00

Сервизното осветление е една от автомобилните специализации на фирма Philips. Дългогодишният опит в този сектор доведе до пускането на пазара на линията безжични лампи Xperion. Това са много модерни акумулаторни източници на светлина. Асортиментът се състои от 8 модела. Струва си да ги опознаем по-добре, поне от чисто техническа гледна точка, защото въвеждат редица нови решения и подобряват съществуващите.

Серията сервизни лампи Philips Xperion се откроява отдалеч с характерните си ярки цветове. Благодарение на тях те са много по-видими от сивите или черни лампи, които постоянно се губят или… напускат обекта несъзнателно оставени под капака на колата на клиента. Противно на очакваното, цветните корпуси не абсорбират замърсяванията от работилницата, така че след приключване на работа е достатъчно да се избършат с кърпа. Всички лампи от семейство Xperion имат солидни корпуси, отговарящи на изискванията на стандартите IP65 и IK07, поради което се характеризират с повишена устойчивост на удари, прах и влага.

В линията Xperion Philips се фокусира върху много високото качество на светлината. Потребителят също има големи възможности да я „управлява“. В избрани модели можете да регулирате както яркостта, така и фокуса на лъча. Друга интересна опция е функцията „auto“, която активира лампата със сензор за движение. В списъка с иновации можем да включим и функцията Find My Device, която е практичен локатор, наличен в някои лампи. Повечето от лампите Xperion могат да се използват като powerbank, а една (по-точно Flood Audio) е оборудвана и с Bluetooth високоговорител.
Всички лампи от семейство Xperion са оборудвани с практични дръжки. Това е добре обмислена комбинация от кукички и магнити, проектирани подходящо за всеки модел.
Всеки модел Xperion е оборудван с висококачествен акумулатор, който издържа – в зависимост от версията на лампата и интензитета на светлината – от 4,5 до дори 12 часа.

Pillar и UV Pillar

Pillar е основна работна лампа от тип “писалка”, оборудвана с няколко източника на светлина. Един от светодиодните модули може да бъде удобно наклонен, за да осветява най-добре работната зона.  В UV версията (UV Pillar) лампата има и вградена LED UV точка, която е полезна за откриване на течове, например от климатични системи. Лампите Pillar и UV Pillar се характеризират със силна светлина, дълъг живот на акумулатора, висок коефициент CRI и функцията Find My Device.

Магически „кубове” Flood

Flood Audio, Flood и Flood Mini са следващите три сервизни лампи. Наподобяват кубове, имат регулируем светлинен лъч и благодарение на акумулаторите с голям капацитет са идеални за непрекъснато осветяване на работното място. Имат т.нар. памет за осветлението, т.е след повторно включване светят в режима, в който са били изключени. И трите са с оригинална система за закрепване – специален магнитен държач, който в зависимост от нуждите може да бъде регулиран като кука или дръжка.

Версията Mini с LED индикатор за нивото на зареждане е достатъчен източник на допълнителна светлина. Оборудвана е също така с функцията Find My Device.
Flood е по-голям модел. В усилен режим излъчва до 1000 lm (Mini – 500 lm), има по-мощен акумулатор с цифров дисплей за нивото на зареждане и може да действа като powerbank. Оборудвана е със сензор за движение, който позволява дистанционно/автоматично включване/изключване.   Flood Audio е най-добрият модел в офертата, който има всички характеристики на версията Flood и също така има вграден… Bluetooth високоговорител!

Pocket, Slim и Line – идеални инспекционни лампи

Xperion Pocket е компактна, но силна лампа с размерите на уолкман. Освен основния източник на светлина има допълнителна светлинна точка върху еластично рамо с дължина 25 cm. Pocket е перфектна лампа за малки пространства. Широкият лъч на основна светлина с яркост до 300 lm в усилен режим осигурява ярка светлина. Снабдена е със силен магнит и кукичка, което улеснява окачването на лампата за допълнително осветление на работното място.
Slim е идеална лампа за малки пространства. С яркост до 250 lm в режим Eco и 500 lm в режим Boost и уникален въртящ се на 270° светлинен модул, тя позволява насочване на мощен лъч светлина там, където е необходим.
Line е малко по-голям модел. Генерира широк светлинен лъч с ъгъл 110° и яркост 150 lm в режим Eco и 300 lm в режим на висока мощност. Това е модерен аналог на старите сервизни LED лампи, които са били използвани от почти всеки механик. Само, че е по-добра от тях във всяко едно отношение. Безжична, със силен акумулатор, осигуряваща силна светлина, устойчива на удари, вода и разтворители, перфектна както за точково осветление, така и за осветяване на по-големи площи.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!