Renault, Nissan, PSA, FCA и JLR са пред европейска проверка за цените на частите

26 февруари 2019, 9:00

Проучването се съсредоточава върху това дали компаниите са се съгласили да повишат цените с до 25% на автомобилните части, с помощта на консултантската фирма Accenture. Разследването на комисията започна през декември, съобщи Der Spiegel, без да казва откъде е получила информацията.

Говорителите на Jaguar Land Rover, PSA и Fiat Chrysler отказаха да коментират, докато представители на Renault и Nissan не можеха да бъдат намерени за незабавен коментар.

Това ще бъде второто широкомащабно разследване на комисията в европейските автомобилни производители. Регулаторът започна разследване през септември дали Фолксваген, Даймлер и БМВ са се споразумяли за технология за чисти емисии за автомобили.

Проверките ще дойдат в трудни времена за компаниите, които вече се борят с насрещни ветрове по редица фронтове, включително възможни тарифи за автомобили в САЩ и заплахата от Brexit без сделка, която би разрушила техните вериги за доставки между Европейския съюз и Обединеното кралство.

Европейското разследване за автомобилните части също ще се добави към неволите на Рено и Нисан, тъй като двете компании се справят с последствията от ареста на 19 ноември на техния бивш председател Карлос Госн, който е в затвора в Токио и очаква процес за финансови престъпления.

Източник: europe.autonews

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!